Регистрация

22.3 милиона лева за ремонти и рехабилитации на улици

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 17.03.2017, Автор: Infrastructure.bg
[1117 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

"ГРАДЪТ ИНФРАСТРУКТУРА"
Средствата са предвидени за основни ремонти и рехабилитация на главни градски артерии, за вътрешноквартални улици и мостове. Първите два проекта в групата - довършването на ремонта на бул. "Владимир Вазов" от стария мост "Чавдар" до "Тодорини кукли" и обновяването на стария мост "Чавдар", ще стават паралелно с изграждането на метростанция 5 от етап 1 на трети метродиаметър, която се намира в подножието на съоръжението.

Довършване на ремонта на бул. "Вл. Вазов" – от стария мост "Чавдар" до ул. "Тодорини кукли"
Завършването на ремонта на бул. "Владимир Вазов" от стария мост "Чавдар" до ул. "Тодорини кукли", включва и съоръженията. Ще бъде изградена нова пътна плоча, нови тротоарни блокове, нови парапети, хидроизолация; нови фуги, репариране на герберови стави, саниране на долно строене, защитно покритие върху бетона. Ще бъде цялостно подменена пътната настилка (1.2 км), като се ремонтира и заздрави пътната основа, подмени отводняването, пренаредят и подменят бордюрите, цялостно се ремонтират тротоарите и уличното осветление.

Реконструкция на стария мост "Чавдар"
Мостът "Чавдар" свързва бул. "Княз Александър Дондуков" (на запад) с бул. "Владимир Вазов" (на изток) над многобройни железопътни линии, някои от които преминават при Централна гара София. Съоръжението се състои от два отделни моста, построени през годините по различно време. "Старият" мост е построен през 50-те години на миналия век, при което е разрушена съществуващата на това място малка Царска спирка по жп линията Пловдив - София. Новият мост е добавен в края на 80-те години на ХХ век, за да улесни движението, като позволи еднопосочно движение по всеки от мостовете. Той е разположен в южната част на съоръжението и е по-висок от стария.

Рехабилитация на моста по ул." Тодорини кукли"
От страната на улицата се предвижда вход на МС 5 от трети метродиаметър. На нея се намира и стадион "Георги Аспарухов".

Рехабилитация на бул. "Княз Дондуков" и ул. "Кракра"
Обновяването на булеварда се отложи с месеци заради избора на вариант за застилане – павета, павета и асфалт или само асфалт. След определяне на концепцията ще бъде цялостно подменена пътната настилка, ще се постави нов релсов път и контактно-кабелно мрежа, като се заздрави пътната основа и се подмени отводняването, нови бордюри, нови тротоари и ново осветление ще върнат търговския облик на булеварда
Проект: Реконструкция на трамваен релсов път, пътни платна и контактно-кабелна мрежа на бул. "Княз Александър Дондуков" в участъка от ул. "Кракра" до Младежкия театър
Възложител: Столична община
Проектант: ОП "София Проект"
Изпълнител: "Трейс Груп Холд"
Строителен надзор: "Консултантска инженерна група"
Стойност: 8 291 092 лв. с ДДС

Рехабилитация на бул. "Шипченски проход" от ул. "Иван Димитров-Куклата" до бул. "Асен Йорданов"
Строителните дейности включват цялостна подмяна на пътната настилка, заздравяване на пътната основа, където е необходимо, ремонт и изграждане на отводняването, пренареждане и подмяна на бордюрите, цялостен ремонт на тротоарите, като се спазват изискванията за достъпна среда, ремонт на уличното осветление, оформяне на велотрасе.

Довършване на рехабилитацията на бул. "Овча купел" от ул. "Коломан" до бул. "Цар Борис III"
Участъкът разделя Автогара-юг "Овча купел" от Професионалната гимназия за електротехника и автоматика и след бул. "Цар Борис III" се влива в трасето на бул. "Тодор Каблешков", което също е предвидено за обновяване и разширяване в частта си от бул. "Бъкстон" до бул. "Цар Борис III".

Реконструкция на кръгово кръстовище ул. "Папрат" - ул. "Захари Зограф"
Кръговото е разположено в кв. Драгалевци".
Сред обектите за ремонт са предвидени 6 моста и съоръжения: мост по ул. "Одеса", кв. "Бенковски", мост по бул. "Драган Цанков", мост по ул. "Даскал Стоян Попандреев", надлез – връзка СОП – Бояна. Предвидени са още 3 моста в Доброславци и Локорско, Нови Искър, както и по пътя за с. Кривина.
В групата за ремонти са включени и 5 асансьора в подлезите при хотел "Плиска" и Окръжна болница (МБАЛ "Св. Анна").
Сред обектите от второстепенната улична мрежа са улица, свързваща ул."Феникс" и ул. "Промишлена", "Овча купел"; ул. "Боянска" , кв. "Драгалевци";
ул. "Сочи", гр. Банкя; ул. "Хемус", "Слатина".
-
Фотограф: Мария Съботинова

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg