Регистрация

Благоустрояват 40 улици и площади в старата част на Велико Търново

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 11.04.2017, Автор: Светла Добрева
[440 прочитания]

Фотограф: Община Велико Търново

Стартира обществена поръчка за строителната реализация на проект "Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново", одобрен за финансиране по ОП "Региони в растеж". Общата му стойност е 11 010 062,50 лв.

Предвижда се обновяване, чрез запазване на автентичния вид, на над 40 улици и площади в старата градска част. Така историческия център на Велико Търново ще стане още по-атрактивен и достъпен за жителите и туристите. Чрез проекта за първи път ще бъдат ремонтирани калдаръмените улици в старинния квартал "Вароша".

Нови ще бъдат настилките, тротоарите, пешеходните алеи, стълбищата, елементите на градското обзавеждане (парапети, пейки, кошчета за смет). Ще бъдат създадени зелени буферни зони, ще се монтира енергоспестяващо улично осветление. Изградени ще бъдат и подпорни стени и канализационни съоръжения. Реконструкция ще претърпят изгледните площадки на ул. "Стефан Стамболов", площад "Съединение" и паркинга на ул. "Крайбрежна" (южно под крепостта "Царевец"). 
-
Фотограф: Община Велико Търново

Сред дейностите е и благоустрояване на кв. "Чолаковци".

Обществената поръчка за избор на изпълнител е разделена на 6 обособени позиции с обща прогнозна стойност 8 447197.80 лв. без ДДС.

В ход е открита процедура по ЗОП и по втория инфраструктурен проект на община Велико Търново, финансиран по ОП "Региони в растеж". Той е за "Подобряване на бизнес средата в Западна индустриална зона" и е на обща стойност 2 000 000 лева.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg