Регистрация

Заради естакадата затварят част от бул. "Брюксел", който до 6 месеца ремонтират с над 13 млн. лева

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 18.04.2017, Автор: Таня Тодорова
[963 прочитания]

Фотограф: Градът

На 18 април 2017г. затварят участък от бул. "Брюксел", заради строителството на над 349 м естакада към Терминал 2 на летище София.
Пътното съоръжение, с ширина 22, м е част от изграждането на директна пътна връзка с дължина 1100 м от бул. "Брюксел" до ул. "Мими Балканска.
Проектът е на стойност над 13 млн. лв., а възложител е Министерството на транспорта.
Изпълнители на строително-монтажните дейности е "Брюксел 2015" ДЗЗД, с основен партньор "ПСТ Груп" и партньор "Инфраструктурно строителство". Пълна информация за проекта ще намерите в дигиталната база за проекти pds.bgНа 18 април 2017 г. започва и  втори етап от ремонта на ул. "Боряна",  между ул. "Народно хоро" и ул. "Любляна". Ремонтът включва подмяна на старата павирана настилка с нова асфалтова, изпълнение на нова пътна основа, нови бордюри, осветление и тротоари.

В края на седмицата приключи ремонтът от бул. "Монтевидео" до ул. "Народно хоро", който бе първи етап от проекта. Проектът за ул. "Боряна" е съобразен с този за ремонт на бул. "Монтевидео". Предвидено е кръгово кръстовище на ул. "Боряна" и бул."Монтевидео", с което ще се осигури безконфликтна връзка. Това каза при проверка на място заместник-кметът на София Евгени Крусев. Стойността на целия участък е 800 хил.лв. без ДДС.

След няколко месеца започва и ремонтът на бул. "Монтевидео" след приключване на отчуждителните процедури. Стойността на ремонта на бул. "Монтевидео" е 8 млн.лв.

В края на месеца се предвижда да бъде пуснато движението по локалните платна на бул. "Гоце Делчев", а в края на май ще бъде пуснато движението по две ленти на бул."Патриарх Евтимий", а останалите две ленти ще останат затворени за движение за строителните дейности към метростанциите. През следващата година се предвижда булевардът ще бъде цялостно рехабилитиран.

 

 
-
Автор: СО

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg