Регистрация

Разширението на Голямоконарско шосе ще развие Северната индустриална зона на Пловдив

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 19.04.2017, Автор: Таня Тодорова
[548 прочитания]

Снимка: Община Пловдив

Община Пловдив започна процедури по отчуждаване на недвижими имоти във връзка с реализацията на обект "Реконструкция и разширение на "Голямоконарско шосе". Изготвени са обявления за първите шест от общо над 50 имота в обхвата на Община Пловдив от бул. "Дунав" до землищната граница с Община Марица, в които е определена площта, подлежаща на отчуждаване, както и равностойното парично обезщетение.

След изтичане на законоустановения срок предстои издаване на заповеди за отчуждаване, като след влизането на същите в сила Община Пловдив ще изплати определеното обезщетение и ще придобие собствеността върху същите.

Изграждането на "Голямоконарско шосе" е един от приоритетите в работата на Община Пловдив.
"Това е проект, насочен към икономическото развитие на региона, чиято реализация е от голямо значение. Именно тук са съсредоточени много индустриални предприятия, в които работят хиляди граждани. Пътят е и входна артерия към Пловдив от магистрала "Тракия", подчерта кметът инж. Иван Тотев.

С реализирането на обекта ще се даде нов тласък на бизнеса в Северната индустриална зона, ще се подобри и оптимизира организацията на движението, ще се подобри безопасността и мобилността на населението, като се даде приоритет на градския транспорт, велосипедни и пешеходни алеи.
В бюджета на Община Пловдив за тази година са заделени близо 3 милиона лева за отчуждаване. Освен по "Голямоконарско шосе" се планират процедури по булевард "Васил Априлов", булевард "Северен" и "Модър – Царевец".

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg