Регистрация

Столична община подменя системата за таксуване за 88 млн. лева

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 18.05.2017, Автор: Милена Василева
[552 прочитания]

Фотограф: Красимир Юскеселиев

Центърът за градска мобилност обяви търг интегрирана автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в градския транспорт в Столична община. До 2020 г. хартиените билети и перфораторите с електронна система за таксуване на пътниците в градския транспорт ще отстъпят място на нова система. Центърът за градска мобилност публикува обявата на 15 май.

За проекта се говори от година и половина, като концепцията беше променена с идването на новия изпълнителен директор на ЦГМ Христиан Петров. Фирмата, която ще изгради системата, ще работи за общината 10 години и ще получава по определена сума на месец, така че доставките и дейностите, събрани заедно, достигат 88 млн. лева без ДДС.

Срокът за подаване на заявки и оферти за участие е 17:00 часа на 13 юли 2017 г. Отварянето на офертите е предвидено за 11:00 часа на 14 юли. Оборудването следва да заработи до 2020 година.

Какво всъщност ще бъде извършено за 88 милиона лева? Създава се Интегрирана автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в градския транспорт в Столична община. Тя обхваща всички видове транспорт, включително и метрото.
Предвиждат се доставки и дейности в осем стъпки:
1. Доставка и монтаж на оборудване за превозните средства от наземния градски транспорт, в което попадат устройства за видеонаблюдение, устройства за издаване и продажба на превозни документи, бордови устройства, валидатори, софтуер, хардуер и прилежащи компоненти: 1300 комплекта оборудване за видеонаблюдение и съхранение на видео потоци - софтуер и хардуер, 1300 бордови устройства за продажба на превозни документи, 1300 централни бордови устройства. Доставка на 4300 безконтактни валидатора, специализиран софтуер, 1300 инсталации за превозни средства, окабеляване, материали, консумативи, допълнително оборудване.
2. Доставка и монтаж на оборудване за съществуващите обекти за издаване и продажба на превозни документи и персонализация на носители за зареждане и съхраняване на тези превозни документи на ЦГМ ЕАД- 120 работни станции, специализирани скенери и OCR за документи за самоличност, безконтактни четци за пунктове за продажба на превозни документи и прилежащо оборудване за принтиране, копиране и сканиране; 56 комплекта оборудване за видеонаблюдение и съхранение на видео потоци (за всеки един от пунктовете за продажба на превозни документи на възложителя); 70 устройства за персонализация на медия (за всеки един от пунктовете за продажба на превозни документи на възложителя); софтуер за издаване и продажба на превозни документи и персонализация на медия – FrontOffice (до 200 работни места от пунктовете за продажба на превозни документи на Възложителя); 56 комплекта мрежово оборудване (за пунктовете за продажба на превозни документи на възложителя).
3. Доставка на оборудване за системата в Софийското метро, в това число валидатори, устройства за издаване и продажба на превозни документи от касиер, софтуер, хардуер и прилежащи компоненти за интеграция на съществуващото оборудване в "Метрополитен" ЕАД: 422 валидатори за бариери на "Метрополитен" ЕАД – софтуер и хардуер (за всяка една бариера в обхвата на поръчката);70 устройства за издаване на превозни документи с принтер - хардуер и софтуер (за касите на "Метрополитен" ЕАД); софтуер.
4. Предвидена е доставка и монтаж на автомати за издаване и продажба на превозни документи – 5 броя от Тип 1 и 5 броя от Тип 2.
5. Доставка на оборудване за разпространителска мрежа от физически търговски обекти на територията на гр. София, различни от съществуващите към момента обекти на ЦГМ ЕАД и "Метрополитен" ЕАД, които да осигурят възможност за издаване и продажба на превозни документи: 30 портативни устройство за продажба на превозни документи и медия – хардуер и софтуер (физически търговски обекта на територията на гр. София, различни от съществуващите към момента обекти на "Център за градска мобилност" ЕАД и "Метрополитен" ЕАД); 70 портативни устройства за продажба на превозни документи и медия – хардуер и софтуер (за касите на "Метрополитен" ЕАД).
6. Въвеждане на Системата в експлоатация
7. Провеждане на обучение: на персонала.
8. Интеграция със системи на ЦГМ ЕАД и Столична община.
-
Фотограф: Юлия Лазарова

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg