Регистрация

Започва реконструкцията на път II-86 Пловдив - Асеновград

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 09.08.2017, Автор: Милена Василева
[674 прочитания]

Фотограф: АПИ

На 10 август започва реконструкцията на 10-километровия участък от път II-86 Пловдив – Асеновград. Със средства от ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. ще се изгради второ пътно платно и ще се направи рехабилитация на съществуващото, с което отсечката ще се разшири до автомагистрален габарит.

На символичната първа копка ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и инж. Светослав Глосов - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".
Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 6 от ОПРР е "ИСА 2000" ЕООД. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД "ПЪТКОНСУЛТ 2000 – ИРД", в което участват: "Пътконсулт 2000" ЕООД и "ИРД-Инженеринг" (Италия). Авторският надзор ще е на "Пътпроект" ЕООД.
Стойността на проекта е 23 055 015 лв.с ДДС. Финансира по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Целта е да се подобрят технико-експлоатационните характеристики на пътната отсечка, повишаване на мобилността на населението, увеличаване на инвестициите в региона, подобряване на състоянието на околната среда чрез намаляване на отделянето на вредни емисии на парникови газове, както и стимулиране развитието на туризма.

Участъкът не само свърза Пловдив с община Асеновград, но е и основно направление за пътуващите към областите Кърджали, Смолян и Хасково. Трасето се явява основна пътна връзка и на туристите с курорта Пампорово и други туристически дестинации в Родопите.

Обектът има дълга история, която бавно ни отвежда до предприсъединителната програма ФАР.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg