Регистрация

От 12 август започва ремонтът на пл. "Орлов мост"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 11.08.2017, Автор: Инфраструктура.бг
[927 прочитания]
Кръстовището няма да бъде изцяло затворено, но задръствания се очакват.

Кръстовището няма да бъде изцяло затворено, но задръствания се очакват.
Фотограф: Цветелина Белутова

От 12 август предстои ремонтът на "Орлов мост". Районът няма да бъде затварян цялостно, каза зам.-кметът по транспорт и транспортна инфраструктура на София Евгени Крусев. Стойността на ремонта е 200 000 лв.
"Настилката ще бъде положена заедно със специални мрежи, така че да се гарантира в максимална степен устойчивостта на тази настилка", поясни ресорният зам.-кмет.

Ремонтът на "Орлов мост" ще включи цялостно преасфалтиране както на самото кръстовище, така и на няколко десетки метра от бившия хотел "Плиска", където също са констатирани нагъвания на настилката.
"Там, където има нагъвания, асфалтът ще бъде фрезован в дълбочина, ще бъдат положени няколко пласта асфалтова настилка с полимерно модифициран битум, който да може да запази настилката от натиска на тежките превозни средства, които минават оттам", обясни зам.кметът Крусев.

Организация на движението
-
Фотограф: Столична община

Организация на движението за ремонт на бул. "Цариградско шосе" и пл. "Орлов мост" – посока вход
От 24.00 часа на 11.08.2017 г. до 24.00 часа на 20.08.2017 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по входното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" (от страната на сграда "Царевецъ") от края на разделителната ивица (ул. "Виктор Юго") до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" (източно пътно платно). Движението ще се извършва двупосочно в срещуположното пътно платно.
От 24.00 часа на 13.08.2017 г. до 24.00 часа на 20.08.2017 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по входното пътно платно през пл. "Орлов мост" ( бул. "Евлоги и Христо Георгиеви") между североизточно и северозападно пътни платна.
-
Фотограф: Столична община

От 04.30 часа на 12.08.2017 г. до 24.00 часа на 20.08.2017 г. се променя маршрутът на автобусна линия № 213: в посока Централна гара – от пл. "Орлов мост" направо по бул. "Цар Освободител", по бул. "Васил Левски", по ул. "Шипка", наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута си. В посока ж.к. "Младост 4", маршрутът на линията не се променя.
Закрива се спирка с код: 1288 "пл.Орлов Мост" за тролейбусни линии №№ 4, 5, 8, 11 и за автобусни линии №№ 280 и 306.
Разкрива се временна спирка с код: 6444 "пл. Орлов мост" на бул. "Цар Освободител" след пл. "Орлов мост" в посока бул. "Васил Левски", която ще обслужва тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11 и автобусни линии № 213, 280 и 306.
Превозните средства от обществения транспорт ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути.
Превозните средства от тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11 ще се движат на дизелови двигатели в посока СУ "Св. Климент Охридски" от спирка с код: 1395 "Полиграфически комбинат" до временна спирка с код: 6444 "пл. Орлов мост".


От 24.00 часа на 13.08.2017 г. до 24.00 часа на 20.08.2017 г. се променя маршрута на следните автобусни линии:
Автобусна линия № 9, като в посока СУ "Св.Климент Охридски" ще се движи от ул. "Оборище" направо до бул. "Васил Левски", наляво по ул. "Шипка" с крайна спирка СУ "Св. Климент Охридски". В посока Автобаза Искър – от ул. "Шипка" без промяна в маршрута.
Променя се и маршрутът на автобусна линия № 72: в посока ж.к. "Западен парк" – от ул. "Оборище" направо до бул. "Васил Левски", по бул. "Цар Освободител", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута си. В посока хотел "Плиска" – от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" наляво по ул. "Ген. Гурко", надясно по бул. "Васил Левски", надясно по ул. "Шипка", наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по ул. "Оборище" и по маршрута си.
Автобусна линия № 75: - в посока СУ "Св. Климент Охридски"– от бул. "Мадрид" направо по бул. "Янко Сакъзов", наляво по бул. "Васил Левски", наляво по ул. "Шипка" с крайна спирка СУ "Св. Климент Охридски". В посока Автостанция "Гео Милев" – от ул. "Шипка" наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по бул. "Мадрид" и по маршрута си.
Автобусна линия № 213: - в посока Централна гара – от пл. "Орлов мост" направо по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Васил Левски", надясно по ул. "Шипка", наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута си. В посока ж.к. "Младост 4" – от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" /Театър София/ надясно по бул. "Янко Сакъзов", наляво по бул. "Васил Левски", наляво по бул. "Цар Освободител", направо по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.
Автобусна линия № 280: в посока СУ "Св. Климент Охридски" – от бул. "Цариградско шосе" налявопо бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по ул. "Ген. Гурко", по бул. "Васил Левски", по бул. "Цар Освободител". В посока Студентски град – от бул. "Цар Освободител" направо по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.
Автобусна линия № 306: в посока СУ "Св. Климент Охридски" – от бул. "Цариградско шосе" наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по ул. "Ген. Гурко", надясно по бул. "Васил Левски", по бул. "Цар Освободител". В посока ж.к. "Младост 2" – от бул. "Цар Освободител", по бул. Цариградско шосе и по маршрута си.
Закрива се спирка с код: 1288 "пл.Орлов Мост" за тролейбусни линии №№ 4, 5, 8, 11и за автобусни линии №№ 280 и 306.
Разкри се временна спирка с код: 6444 "пл. Орлов мост" на бул. "Цар Освободител" след пл. "Орлов мост" в посока бул. "Васил Левски", която обслужва тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11 и автобусна № 213.
Превозните средства от обществения транспорт ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути.
Превозните средства от тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11 ще се движат на дизелови двигатели в посока СУ "Св. Климент Охридски" от спирка с код: 1395 "Полиграфически комбинат" до временна спирка с код: 6444 "пл. Орлов мост".

-
Фотограф: Цветелина Белутова

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg