Регистрация

Правителството отпусна 100 млн.лв. за ремонт на пътища

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.09.2017, Автор: Инфраструктура.бг
[852 прочитания]
Пътят София - Перник

Пътят София - Перник
Фотограф: Цветелина Белутова

Правителството прие Постановление за отпускане на 100 млн.лв. от републиканския бюджет за рехабилитация, ремонт и реконструкция на републикански пътища в страната с цел осигуряване на тяхната безопасност и сигурност. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред журналисти след заседанието на Министерския съвет.

Министърът обясни, че вече се изготвя анализ с обективни оценки, за да се определят пътните отсечки, които изискват най-неотложни действия. Техният ремонт ще започне още тази есен.
С приоритет ще са републиканските пътища с най-голям трафик и в лошо състояние, каза Николай Нанков. Сред тях са:
- Околовръстният път на София - между бул. "Ботевградско шосе" и АМ "Тракия", който е с три ленти за движение и по една аварийна лента. Състоянието на този участък е изключително тежко.
- Пътят София – Перник, през Княжево и Владая – до кръговото на АМ "Люлин", също ще се рехабилитира основно, като се предвижда и изграждане на светофарна уредба за реверсивно движение. То ще позволи при най-натовареното движение в пиковите часове да има по две ленти за движение, обясни министърът. Такива ще се осигуряват сутрин по посока София и вечер по посока Перник, както и в петък и неделя, когато трафикът е много натоварен.
- Ресурс ще се отдели и за пътя Варна – Златни пясъци, посочи Николай Нанков. Пътят е в лошо състояние, има и свлачищни процеси. Регионалният министър допълни, че ремонтът на пътната инфраструктура в Северна България и региона на Варна е сред приоритетите на правителството, затова и там ще се работи по участъците, които имат нужда от неотложени дейности.

В момента в Агенция "Пътна инфраструктура" започва подготовката на нужните проекти и още от утре започват ремонти, каза още Николай Нанков.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg