Регистрация

Първата у нас система за видеонаблюдение с вграден изкуствен интелект заработи във Враца

Инвестицията е на стойност близо 460 000 лв., на 13 кръстовища в града са монтирани 35 камери

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 12.09.2017, Автор: Инфраструктура.бг
[461 прочитания]

Фотограф: Община Враца

Кметът Калин Каменов, зам. главният секретар на МВР Георги Арабаджиев и главният директор "Продажби" и член на Борда на БТК-ЕАД Мирослав Петров прерязаха лентата на модерна система за видеонаблюдение, разположена в сградата на Районното управление на МВР във Враца. Системата, която е и единствена до момента в страната е изградена по проект на община Враца "Разработване и внедряване на софтуер, на интегрирани решения и IT одит".
-
Фотограф: Община Враца

"Чрез комплексната система на видеонаблюдение ще се подобри сигурността, реда и безопасността в нашия град. Инвестицията е на стойност близо 460 000 лв. и чрез нея ще се намали броят на катастрофите, пътните нарушения и извършените престъпления в града", обяви при откриването кметът Каменов. На 13 кръстовища в града са монтирани 35 камери, които позволяват да се снима и през нощта. "Ще продължим да надграждаме системата и се надявам направената инвестиция да бъде пазена, защото сигурността е изключително важна за община Враца", допълни кметът.

"Превенция на престъпността, по-бързо и по-качествено разследване, както и намаляване на транспортния травматизъм са целите, които са заложени при изграждането на системата. И най-важното е спокойствие и сигурността на гражданите", каза зам.-главният секретар Георги Арабаджиев.
Главният директор "Продажби" и член на Борда на БТК-ЕАД Мирослав Петров Враца заяви, че Враца е първият град в България, в който се изгражда система с вграден изкуствен интелект. "В момента такава система съществува в големи европейски градове - Лондон, Барселона, Брюксел.", допълни още Петров и добави, че системата за видеонаблюдение може да разпознава номера,  хора с маски, както и да извърши разпознаване на паднали на улицата хора. "За наш е чест, че имахме възможността да участваме, да изпълним поръчката и да поддържаме системата", каза още Мирослав Петров.

Системата се самоконфигурира и динамично променя настройките на камерите, за да осигури оптимално прочитане на номерата, независимо от метеорологичните условия и условията на осветеност.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg