Регистрация

Проектират и строят обход на Камено след "Лукойл- Нефтохим" за 2 месеца и 2.5 млн. лв. с ДДС

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 10.10.2017, Автор: Милена Василева
[462 прочитания]
Агенция "Пътна инфраструктура" обяви търг за проучвателно-проектантски работи и строителство (инженеринг) на "Обход на гр. Камено – Път III-6008 "Лукойл-Нефтохим-Камено" от км 14.700 до км 16.000 и Път III -5392 " Камено – Братово" от км 9+900 до км 10+926". Срокът за изпълнение е 55 дни, стойността на ремонта е 2 057 000 лв. без ДДС и 2 468 400 лв. с ДДС. Оферти се подават до 1 ноември 2017 г., ще бъдат отворени в 10 часа на 2 ноември.

Основание за възлагане е изключително лошото състояние на пътя, който е част от трасето на цистерните, зареждащи горива от "Лукойл – Нефтохим". По този пътен участък ще минават и автомобилите, пътуващи от вътрешността на страната по АМ "Тракия" през п.в. "Българово" за курортите разположени южно от гр. Бургас (южен обход на гр.Бургас).
Съществуващата асфалтова настилка отдавна е надхвърлила експлоатационния си срок. Наблюдават се и множество дълбоки дупки, участъци с локални разрушения и участъци с големи деформации. На места липсва асфалтобетоново покритие. Липсва функциониращо отводняване на пътното платно. Необходимо е да се проектират нови дъждоприемни шахти, водата от които да се заусти към съществуващите ревизионни шахти. Бордюрите са с намалена височина, а на места са разрушени или въобще ги няма. Нуждаят се от подмяна. В участъка има 33 кръстовища с улици от уличната мрежа на гр. Камено.

През 2016г. ИПМ извърши измерване на носимоспособността на пътната конструкция. Резултатите от измерванията показаха, че за възстановяване на технико-експлоатационните показатели на настилката е необходимо извършване на цялостна реконструкция на участъка. Целта на настоящата обществена поръчка е изготвяне на технически проект и извършване на реконструкция на участъка, с което ще се възстанови носимоспособността и равността на пътя, с оглед осигуряване на условия за безопасно движение и комфорт на пътуващите.

Обявен е също и търг за консултант на обекта. Офертите също се подават до 1 ноември и ще бъдат отворени в 11 часа на 2 ноември.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg