Регистрация

Започна благоустрояване на поречието на река Асеновска

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 12.10.2017, Автор: Инфраструктура.бг
[375 прочитания]

Фотограф: Община Сливен

Протокол за откриване на строителна площадка на обект "Рехабилитация и благоустрояване на поречията на р. Асеновска" бе подписан на 11 октомври. Това съобщи Митка Петкова Крълева, началник на отдел "Общинско развитие, програми и проекти" в община Сливен.

Обектът е част от проект "Подобряване на градската среда на Сливен" на обща стойност 2 199 911 лева, финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. Проектното предложение включва мерки по озеленяване и благоустрояване на два обекта, като вторият включва междублоковите пространства на кв. "Република".

По двата бряга на река Асеновска, между мостовете на бул. "Тракия" и ул. "Ген. Скобелев", по протежение на ул. "6-ти септември" и ул. "Димитър Пехливанов Добрович" започва частична реконструкция и изграждане на нова алейна мрежа и алеи за велосипеди. По протежението на основната алея ще се разположат кътове за отдих, детски площадки, спортна площадка и фитнес на открито. Около алеите, площадките за игра и площадките за отдих се предвижда алейно и градинско осветление, както и засаждане на средно и едроразмерна растителност. Разработена е поливна система, предвидено е изграждане на тоалетна.

Стойността на строително-монтажните работи е 1 151 676, 36 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 240 календарни дни. Изпълнител - "Билдинг –ТД" ЕООД.
-
Фотограф: Община Сливен

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg