Регистрация

Разширението на участъци от пътя Бургас – Слънчев бряг трябва да е готово до началото на новия летен сезон

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 06.11.2017, Автор: Инфраструктура.бг
[629 прочитания]
До началото на новия летен сезон разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг в участъка Поморие-Ахелой и обходът на Ахелой, трябва бъде завършено и пуснато в експлоатация. В момента по трасето се извършват изкопни дейности, а от 4 ноември започнаха и насипи.
Това стана ясно по време на инспекцията на строително-монтажните дейности на пътя Бургас – Слънчев бряг на 4 ноември, в която се включиха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов.

При огледа беше засегнат и въпросът с исканията за кръгово кръстовище, което да свързва общинския път Ахелой – Тънково и четирилентовия обход, като ще се търсят решения. Заради оценката на въздействието върху околната среда по трасетата ще има нови водостоци, огради за земноводни и влечуги и шумозащитни съоръжения.

Беше обърнато внимание на високата концентрация на пътно-транспортни произшествия с много загинали на пътя Бургас – Слънчев бряг, който е едно от най-натоварените трасета и разширяването му е приоритет.

До началото на май 2018 г. трябва да приключат процедури по отчуждаване и да има издадено разрешение за строеж за участък от 1. 2 км в частта на обхода на Поморие, който се очаква да започне да се изгражда през 2018 година.

В рамките на проекта ще бъде построена отсечка с дължина 4.5 км от Път I-9 "Слънчев бряг - Бургас", участък Обход на Ахелой от км 207+726,37 до км 212+233.06.
Новото трасе ще бъде с габарит Г20 с две самостоятелни платна с по две ленти за движение, което ще намали броя на пътно-транспортните произшествия и времето за пътуване, като на превозните средства ще се осигури оптимална скорост на пътуване.

Преди инспекцията на разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг, премиерът Борисов и министър Нанков участваха в съвещание с кризисния щаб след наводненията в региона с кметовете на Бургас Димитър Николов и на Камено Жельо Вардунски и областният управител Вълчо Чолаков. Изцяло ще бъде възстановена инфраструктурата в населените места, засегнати от наводнението, за което са нужни 4.3 млн. лв. Предвижда се изграждане и на обходен път, който да изведе трафика от бургаския кв. "Меден рудник".
-
Фотограф: МРРБ
-
Фотограф: МРРБ
-
Фотограф: МРРБ
-
Фотограф: МРРБ
-
Фотограф: МРРБ
-
Фотограф: МРРБ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg