Регистрация

"ПСТ Груп" ще строи кръговото при Карлово на подбалканския път София – Бургас

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 06.11.2017, Автор: Милена Василева
[813 прочитания]

Фотограф: Пътпроект

Агенция "Пътна инфраструктура" класира на първо място "ПСТ Груп" ЕАД в търга за изграждане на кръгово кръстовище при км 254+257 на Път I-6 "София-Бургас" и подходи към две локални платна. Стойността на строителството е 980 000 лв. без ДДС, 1 076 000 лв. с ДДС. Срокът за изграждане е 60 дни. Стойността на договора е 780 627 лв. без ДДС.

Останалите участници в търга са:
- "Щрабаг" ЕАД
-"Пътинженеринг"ЕООД
-"Автомагистрали "Черно море" АД
-"Пиринстройинженеринг"ЕАД.
Отстранена от участие беше компанията "Пътстрой Бургас "ЕООД.

Целта е да се подобри безопасността на движение и да се намалят до минимум предпоставките за пътно – транспортни произшествия. Сега на посоченото километрично положение по път I-6 съществува триклонно кръстовище с главно направление Път I-6, с обособени ленти за вход /изход към и от центъра на град Карлово. Геометрията на кръстовището не позволява добра разпознаваемост на главното направление София – Бургас. Посоката Бургас – център на Карлово е с такава косота, че подвежда пътуващите по направление Бургас – София и те често навлизат в Карлово. В допълнение към кръстовището се включва и улица, водеща към вилната зона на Карлово.
Проектното предложение предвижда кръгово, отводняването на пътната настилка ще се извършва чрез колекторна система, която да се заусти в съществуващ колектор ф300, разположен и обслужващ Околовръстния път на Карлово. Повърхностните води, идващи от прилежащия терен на север от кръстовището, ще бъдат отведени, като бъдат възстановени съществуващите окопи и като бъдат направени нови.
Ще се изгради осветление със стоманотръбни стълбове с дължина 11.5 м. Те ще бъдат разположени в локалното платно, в разделителната ивица, около кръга и по продължение на пътя. Ще се използват осветителни тела с LED лампи.
Автор на проекта е "Пътпроект" ЕООД.
-
Фотограф: Инфраструктура.бг

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg