Регистрация

Асфалтират пътя между Велико Търново и Арбанаси

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 10.11.2017, Автор: Инфраструктура.бг
[1665 прочитания]

Фотограф: Община Велико Търново

Започна асфалтирането на третокласния републикански път между Велико Търново и Арбанаси. Оформено е отводняването край шосето, укрепени са местата, където има риск от свлачищни процеси, съобщават от община Велико Търново.

Реконструкцията на участъка е първи етап от основния ремонт на третокласното шосе между Старата столица и Горна Оряховица. Очакванията са, че работата в тази част ще приключи до края на месеца. Тогава ще бъде възстановено движението по пътя между Велико Търново и с. Арбанаси.

Втората фаза включва същите дейности, но в частта от разклона за с. Арбанаси до железничарския град. Изпълнението ще започне веднага след приключване на първия етап. Тогава трафикът ще бъде ограничен между с. Арбанаси и Горна Оряховица.

Финансирането за пътя бе осигурено от правителството, което отпусна над 8 милиона лева за реконструкция на два инфраструктурни обекта на територията на община Велико Търново – третокласните пътища "Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица", и "Самоводене – Ресен", както и на шосето между Павликени и Карайсен.  

Средствата са част от допълнителните 100 милиона лева, които наскоро бяха осигурени по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за подобряване на пътната инфраструктура в страната.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg