Регистрация

Прекратиха търга за идеен проект на трета метролиния между МС 5 и МС 2. Търси се ново трасе.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 10.11.2017, Автор: Милена Василева
[1288 прочитания]

Фотограф: Метрополитен

"Метрополитен" ЕАД прекрати търга за идеен проект за трета метролиния в участъка между МС 5 при моста "Чавдар" и МС 2 на бул. "Владимир Вазов" в кв."Левски Г", включително и частична актуализация.

След допълнителните геодезични проучвания, направени в участъка между МС 5 и МС 2 след обявяване на поръчката за идеен проект, се установява, че реконструкцията на фактически съществуващата инженерна инфраструктура в участъка МС 4 – МС 2 и особено тази в зоната на прехода към открития наземен участък и на откритата метростанция 3 е невъзможна. Това от своя страна прави невъзможна и реализацията на обявената обществена поръчка при действащите ПУП и улична регулация. Липсата на възможност за реконструкция на фактически установената инженерна инфраструктура налага ново трасе и актуализация на действащите ПУП и улична регулация.
Цялата тази информация се намира в за прекратяване на обществената поръчка.

Защо се стигна до обществената поръчка
С извършените изменения на подробния устройствен план и уличния регулационен пран през 2014 г. за трета метролиния в участъка между МС 5 и МС 2, две от метростанциите МС 4 и МС 2 станаха подземни, а наземната МС 3 – с променена конфигурация. Тези изменения наложиха обявяването на обществена поръчка за частична актуализация на съществуващия идеен проект в участъка от МС 5 при моста Чавдар до МС 2 на бул. "Владимир Вазов", в "Левски Г".

Установени различия между кадастъра и фактическото положение
Междувременно, при изпълнението на метростанция 5 се констатираха известни различия между кадастъра и фактическото местоположение на отделни съоръжения на подземната инженерна инфраструктура. С цел избягване в значителна степен на подобни различия в съседния на МС 5 участък – между МС 5 и МС 2, след обявяване на настоящата поръчка, в този участък бяха извършени допълнителни геодезични проучвания. Констатира се, че реконструкцията на фактически съществуващата инженерна инфраструктура в участъка МС 4 – МС 2 и особено тази в зоната на прехода към открития наземен участък и на откритата метростанция 3 е невъзможна., което от своя страна прави невъзможна и реализацията на обществената поръчка с горецитирания предмет на действащите ПУП и улична регулация. Липсата на възможност за реконструкция на фактически установената инженерна инфраструктура налага ново трасе и актуализация на действащите ПУП и улична регулация.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg