Регистрация

Загорка Зелен Фонд продължава да подкрепя значими проекти с екологична насоченост

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 30.11.2017, Автор: Инфраструктура.бг
[282 прочитания]

Фотограф: Загорка зелен фонд

През 2017 г., седмото издание на Загорка Зелен Фонд продължава традицията да подкрепя значими проекти с екологична насоченост, като наред с темата за пестене на вода и енергия, форматът на инициативата обхваща и по-широк спектър от проекти, насочени към иновациите и устойчивата градска среда.
Подкрепят се и различни организации с фокус върху зелени идеи и решения на активните млади и предприемчиви хора, както и инициативи, които повишават информираността по теми свързани с околната среда.

Загорка Зелен Фонд си партнира през 2017 година и с Cleantech БългариявClimate-KIC Accelerator – България. Това е единствената акселераторска програма в ЕС насочена към подпомагане положителното въздействие върху климата чрез насърчаване и разработване на иновативни зелени идеи. По този начин програмата дава възможност на български компании да навлязат в предприемаческия модел на работа и да ползват външен ресурс за развойната си дейност и иновативните си решения.
Загорка Зелен Фонд 2017 подкрепя и още две инициативи на Cleantech България - предприемаческото състезание за водещи национални университети "StartUp Universiade" и проекта "ClimateLaunchpad", който привлича таланти в сферата на чистите технологии и внедряването на решения за справяне с климатичните изменения.

StartUp Universiade е истински вдъхновяващо предприемаческо състезание за студенти от водещи национални университети. В Start-UP Универсиада 2017се състезават Технически университет София, Софийски университет "Св. Климент Охридски", УНСС и УАСГ. Най-добрите проекти от всеки университет ще се изправят в надпревара за първото място, на живо пред експертно жури. Областите в които се съревновават са:Умни и устойчиво развиващи се градове, Оптимизация на процесите към "зелено" производство , Околната среда не е даденост: Как да предпазим почвата, водата и въздуха, за да можем да им се радваме по-дълго.  Участниците се обединяват в екипи около бизнес идеи за решения с нисковъглероден ефект, преминават специално обучение и менторство и развиват бизнес - презентационни умения, които представят на национален финал в незабравима pitch-надпревара.

ClimateLaunchpad (CLP) от своя страна е най-мащабното състезание за стартиращи зелени бизнес идеи в света. Конкурсът привлича таланти в сферата на чистите технологии и им помага да внедряват решенията си за справяне с климатичните изменения, както и да превърнат своите идеи в бизнес с глобален потенциал.

Никос Зоис, изпълнителен директор на "Загорка" АД сподели, "Устойчивото развитие е сред нашите основни бизнес приоритети и стратегически фокус не само за ЗАГОРКА, но и за ХАЙНЕКЕН. Тази година Загорка Зелен Фонд разшири обхвата си, за да може да подкрепи по-широк кръг от идеи и решения с екологична насоченост. За нас е важно също така да подкрепяме младите хора, които мислят устойчиво и търсят иновативни зелени решения, за да създаваме заедно по-добър свят за бъдещите поколения."

За Загорка Зелен Фонд
Инициативата Загорка Зелен фонд стартира през 2011 г. като част от програмата за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие на ЗАГОРКА – "Създаваме по-добър свят". До края на 2016 година, инициативата се провежда под формата на публичен национален конкурс за реализиране на зелени проекти на територията на Старозагорски регион. През 2017 година, Загорка Зелен Фонд променя формата си с цел подкрепа за още повече добри зелени идеи, които се реализират на територията на цялата страна. 
От 2011 г. досега "Загорка Зелен фонд" е предоставила безвъзмездно над 400 000 лв. за устойчивото развитие на местната общност.Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg