Регистрация

Българо-сръбски консорциум печели доставката и монтажа на 220 нови електронни информационни табла

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 06.12.2017, Автор: Милена Василева
[642 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

ДЗЗД "Проджект Новатроник София", съставено от видинската фирма "СофтСкрипт" ЕООД и сръбската "Новатроник", е избран за изпълнител за "Доставка и монтаж на 220 броя електронни информационни табла" по проект "Интегриран столичен градски транспорт – фаза ІІ" на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014- 2020, съобщиха от Агенцията за обществените поръчки. Българската "СофтСкрипт" ЕООД е създадена през юли 2016 г., пише в търговския регистър. Търгът за 200-та ЕИТ стартира през март 2017 г.

"Новатроник" е позната от търга за ЕИТ от първата фаза на проекта за Интегриран столичен градски транспорт. Тогава – през 2015 г., сръбската компания спечели поръчката за 420 ЕИТ в столицата заедно със "Системни комуникации", която самостоятелно направи първите 600 ЕИТ в София. Така "Системни комуникации" стана автор на комуникационния модул за първите 600 и вторите 420 ЕИТ от първата фаза на ИГТ София.

Цената на българо-сръбското обединение ДЗЗД "Проджект Новатроник София" е 978 585 лв., или с 21 хил. лв. по-малко от прогнозната на Столичната община, събраните от обединението точки са 93.58, пише в протокола на оценителната комисия.
Испанската компания "Етралукс" предложи 821 260 лв. или със 179 хил. лв. по-малко, но е класирана на второ място заради техническата оферта - изчислените от комисията точки на дружеството са 72. От търга отпадна третият участник - турската "Асис Електроник Ве Билишим Системлери А.С.", защото не е предоставил допълнително поисканата от комисията информация.

Какво се включва в работата по новите 220 електронни информационни табла:
Доставка и монтаж на ЕИТ на определените от възложителя места включително:да се направи железобетонен фундамент, непозволяващ напречни колебания, като той бъде на нивото на съответната настилка;транспортиране до мястото за монтаж; монтиране на конструкция на ЕИТ; вграждане на електронните компоненти на ЕИТ; осигуряване и направа на заземяване; захранване на ЕИТ; провеждане на серия от тестове на ЕИТ; привеждане и удостоверяване нормална работа на ЕИТ; възстановяване на нарушената тротоарна настилка; почистване на мястото на работа и изхвърляне на отпадъците. За не по-малко от 15 % от 220-те табла следва да се използва захранване посредством фотоволтаична инсталация.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg