Регистрация

Обявиха търга за ITS на АМ "Тракия" за 7.261 млн. лв. Оферти се подават само месец и половина

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 15.12.2017, Автор: Милена Василева
[1137 прочитания]

Фотограф: Анелия Николова

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за "Разработване и внедряване на интелигентна транспортна система (ITS) в обхвата на автомагистрала "Тракия". В момента не съществува интелигентна транспортна система и система за автоматична идентификация на инциденти в обхвата на автомагистрала "Тракия" за повишаване на безопасността на движение на МПС, аутобанът е тъмен и на места вълни. Затова внедряването на ITS има за цел да осигури максимална сигурност на движението на МПС по аутобана например чрез модернизирането на тунел "Траянови врата" и внедряването на специфични пътни принадлежности на АМ "Тракия". Що се отнася до премахмането на коловозите, те не са в обхвата на тази обществена поръчка.
Прогнозната стойност на поръчката е 7 261 500 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 730 дни. Финансирането на проекта е чрез Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020.
Оферти се получават до 25 януари 2018 г. Ще бъдат отворени на 26 януари 2018 г.

Какви дейности ще бъдат изпълнени
- Внедряване на интелигентна система за автоматична идентификация на инциденти, управление на трафика и модернизация на тунел "Траянови врата".
- Доставка и монтаж на електронни информационни табели (Variable message signs - VMS) в различни участъци от АМ "Тракия" с възможност за отдалечен контрол в реално време.
- Доставка и монтаж на сензори за претегляне на МПС в движение (Weigh in motion - WIM).
- Доставка и монтаж на камери за измерване на средна скорост и мониторинг на трафика с цялото прилежащо оборудване в определени участъци от АМ "Тракия".
- Проектиране и строително-монтажни работи, упражняване на авторски надзор по време на строителството.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 2 | март - април 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg