Регистрация

Троян и Априлци ще строят две инсталации за преработка на отпадъците със средства от ОПОС

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 20.12.2017, Автор: Инфрастрктура.бг
[538 прочитания]

Фотограф: МОСВ

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметовете на Троян и Априлци подписаха договор за изграждане на две инсталации за преработка на отпадъци. Едната е за предварително третиране на битови отпадъци, а другата – компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци. Съоръженията ще обслужват 35 000 жители.

"Този проект е изключително важен за нас. Благодарим на Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда", с който работим в екип за националния интерес", каза на церемонията по подписването кметът на Троян Донка Михайлова. Министър Димов увери, че ползотворната работа ще продължи и занапред и пожела успех на проекта.

Инсталацията за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци ще е с капацитет 6300 тона годишно. Ще бъде изградена и необходимата съпътстваща инфраструктура към площадката. Компостиращата инсталация за разделно събрани зелени отпадъци е проектирана с капацитет 2200 тона годишно. По проекта ще се осигури необходимото оборудване, съоръжения и техника за разделно събиране на зелените отпадъци, вкл. специализирани автомобили за тяхното събиране.

Безвъзмездната финансова помощ от ОП "Околна среда 2014-2020" е 4,6 млн. лв. Общият размер на инвестицията по проекта е в размер на 6,2 млн. лв. Срокът за изпълнение на проекта е 21 месеца.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 2 | март - април 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg