Регистрация

Пътят Плевен-Ловеч-Троян-Кърнаре с разрешение за строеж от 20 декември

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 21.12.2017, Автор: Инфраструктура.бг
[3452 прочитания]

Фотограф: АПИ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков подписа разрешение за строеж за рехабилитацията на пътя Плевен - Ловеч - Троян - Кърнаре. Пътният участък е с дължина 8,7 км, а дейностите по неговото обновяване ще бъдат финансирани по Оперативна програма "Региони в растеж". За трасето се провежда процедура по избор на изпълнител. Индикативната стойност на обществената поръчка е близо 13,7 млн. лв. без ДДС. Предвиденият срок за изпълнение на дейностите е 15 месеца.

Проектът предвижда цялостна подмяна на пътната настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, монтиране на пътни знаци и ограничителни системи. Трасето преминава през Ловеч. Ще бъдат основно ремонтирани пет големи съоръжения, три надлеза и два пешеходни подлеза в града, както и тунел с дължина 413 м, с две ленти за движение.

Второкласният път осигурява най-кратката връзка между градовете Плевен и Ловеч и е основна пътна комуникация към фериботния комплекс "Никопол - Турну Мъгуреле" на река Дунав.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 2 | март - април 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg