Регистрация

До месец май се очаква в Сливен да пристигнат новите автобуси за градския транспорт

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 05.01.2018, Автор: Светла Добрева
[405 прочитания]

Фотограф: Община Сливен

До месец май тази година в Сливен трябва да пристигнат новите автобуси по проекта за интегриран градски транспорт на Сливен. Според уверенията на доставчика първите превозни средства ще бъдат в Сливен най-късно февруари-март.

"Проектът за интегриран градски транспорт на Сливен върви с нормално темпо и няма закъснение в изпълнението му", коментира заместник- кметът Стоян Марков. Той съобщи, че процедурите по проекта са преминали. Сключеният договор с чешката фирма "Сорлибхави", е за 27 автобуса. 21 от тях са с минимум 40 места, а 6 са с минимум 60. Автобусите ще са оборудвани с всички удобства на пътниците.

Сключен е договор със СД "Берко 90-Берковски" за ремонта на логистичен център и изграждане на нова автомивка в превозвача "Пътнически превози" ЕООД- Сливен.
На унгарската фирма "Т-Системс" е възложена изработката на информационните системи, билетната система и системата за следене на автобусите в реално време.
-
Фотограф: Община Сливен

Сключени са договорите и за модернизацията на 143 спирки, за поставянето на 40 нови спиркови навеса и за изграждането на 16 нови спирки в кварталите "Комлука", "Клуцохор" и "Звездите" и в част от Промишлената зона. До един месец работата по обновяването на спирките ще започне. На шест централни спирки ще бъдат поставени електронни табла за разписанието и движението на автобусите. Същата информация ще може да се получава и чрез мобилно приложение. В 11 нови пункта ще се продават карти и билети. В рамките на проекта ще бъдат изградени 10 км нови велоалеи.

Проектът за Интегриран градски транспорт се финансира от Оперативна програма "Региони в растеж" и е част Инвестиционната програма на Община Сливен за изпълнение на ИПГВР. Безвъзмездната финансова помощ по проекта за интегриран градски транспорт е в размер на 14 525 000 лева. От тях 9 000 000 лева са за нови автобуси.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 2 | март - април 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg