Регистрация

Възстановяват път и проектират склад на летище Безмер

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.03.2018, Автор: Милена Василева
[1217 прочитания]
Министерството на отбраната, Главна дирекция "Инфраструктура на отбраната", избра изпълнител за проектиране и авторски надзор по време на строителството на проекти 3AF31020 "Осигуряване на склад за (ГСМ) за AGSR авиация" и 3AF31025 "Възстановяване на вътрешен път", 26030-Авиобаза Безмер.

Проектът за осигуряване на склад за гориво-смазочни материали за AGSR авиация има за цел да се изгради складов район за съхранение на гориво-смазочните материали за осигуряване на обща номинална вместимост от 1200 м3 с прилежащи съоръжения и системи за съхранение, транспортиране и раздаване на JET гориво, командна сграда, ограда и път за достъп.

Проектът за възстановяване на вътрешен път предвижда възстановяване на съществуващ път с дължина 2 200 м и ширина 6 м за обслужване на съоръженията на НАТО, свързващ площадките за стратегически и тактически транспортни самолети, карго терминала , предвижданите за изграждане нови сграда за личния състав и склад за гориво-смазочни материали. Индикативната стойност на поръчката е 534 000 лв. без ДДС. Поръчката ще бъде изпълнене на територията на действащ войскови район на територията на Авиобаза Безмер, обл. Ямбол, военно формирование 26 030.
Двете дейности са част от Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността (NSIP).
Времето за подготовка на проекта е 50 дни.
Изпълнител на поръчката за 527 770 лв. без ДДС е "Ферокс Къмпани" ЕООД.

Според предварителните условия прогнозната стойност е в рамките на одобрените финансови средства за изпълнение на проектите от органите на НАТО беше разпределена така:
-за проект 3AF31020 - 490 000 лева и не може да бъде надвишавана;
-за проект 3AF31025 - 44 000 лева и не може да надвишавана.
За изготвяне на своята оферта участниците се водеха от Заданията за проектиране.

Преди две години – в края на март 2016 г., откриха модернизираната писта на авиобаза Безмер по стандартите на НАТО. Наименованието на завършения цялостен проект е: удължаване и модернизация на писта за излитане и кацане, осигуряване на местостоянка за стратегически и тактически транспортни самолети и осигуряване на карго терминал в авиобаза Безмер. Той е реализиран по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността (NSIP) в периода 2014 - 2016 г., в него бяха вложени близо 62 364 925 лева, а главен изпълнител е Консорциум "Еърпорт Безмер" ДЗЗД, в който участват фирмите: "Технострой-инженеринг 99" АД, "Стимекс" ЕООД, "Лог Сиберия" и "Енергопроект" АД.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg