Регистрация

Столична община ще ремонтира улиците "Кукуш" и "Йосиф Щросмайер" в район Илинден за 4.6 млн. лв.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 13.04.2018, Автор: Милена Василева
[1489 прочитания]
Ул. "Кукуш".

Ул. "Кукуш".

Столична община обяви търга за инженеринг (проектиране и строителство) на основния ремонт на ул. "Кукуш" и улица "Йосиф Щросмайер" (по съществуващо положение) в район Илинден. Стойността на ремонтите е 4 600 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 390 дни, като от тях времето за проектиране не може да надвишава 30 дни, а периодът на строителство - 360 календарни дни от датата, на която участникът е уведомен за налично финансиране. Оферти се подават до 21 май 2018 г. Ще бъдат отворени в 11:00 часа на 22 май 2018 г.

Основен ремонт на ул. "Кукуш"
В транспортно-комуникационно отношение ул. "Кукуш" е III Б клас районна артерия и е част от първостепенната улична мрежа на София. Ориентировъчната дължина на улицата е 1500 м. Съществуващата пътна настилка в участъка от бул. "Сливница" до ул. "Билянини извори" е асфалтова, а в участъка до ул. "Йосиф Щросмайер" е от среден паваж. Двата участъка са в лошо състояние с видими дефекти като огъвания, напуквания, пропадания, дупки, които са предпоставка за основен ремонт. Пътната настилка е за тежко движение. Пътното платно на улицата е с габарит 2 х 4.00 м и тротоари с променлива ширина от 2.00 м, а на места и по 5.00 м. Има съществуващи паркинги с ширина от 5.50 м до 10 м.

Основен ремонт на улица "Йосиф Щросмайер"
-
Ул. "Йосиф Щросмайер"

В транспортно-комуникационно отношение ул. "Йосиф Щросмайер" е III Б клас районна артерия и е част от първостепенната улична мрежа на София. Ориентировъчната дължина на улицата е 700 м. Пътното платно е с ширина 14 м. Съществуващата пътна настилка е от среден паваж в лошо състояние - има и пропадания, и дупки. Пътната настилка е за тежко движение. Тротоарната настилка е с различна ширина.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg