Регистрация

Ремонтът на виадукта "Коренишки дол" при 36-ти км на АМ "Хемус" завършва през декември

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 14.05.2018, Автор: Инфраструктура.бг
[586 прочитания]
Напредва ремонтът на виадукт "Коренишки дол" от км 36+170 до км 36+710 на автомагистрала "Хемус", който започна на 20-ти април т. г. В момента движението по моста в посока София се осъществява двупосочно в платното за Варна. Работи се по долното строене на съоръжението в посока София, като се ремонтират стълбове 3, 4, 5 и 6. За да се ограничат вибрациите от преминаващите превозни средства, не се извършват ремонтни работи по платното за движение. По този начин се осигурява безопасна работа на строителите, работещи по стълбовете на съоръжението.
До завършване на ремонтно-възстановителните работи, които се очаква да продължат до декември т. г., трафикът се пренасочва двупосочно в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и за София. Скоростта е ограничена до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да не предприемат изправарания в участъка и да спазват стриктно поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта.
Движението на тежкотоварните камиони над 12 т по АМ "Хемус" в посока Варна е ограничено в отсечката от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел "Витинска река" по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ "Хемус" при 47-ми км при пътен възел "Ботевград". В посока София трафикът на товарните автомобили над 12 т по АМ "Хемус" е без ограничение.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg