Регистрация

Започна благоустрояването на централния площад в Раковски

Общата инвестиция е за близо 1 млн. лeва, осигурени изцяло от бюджета на общината

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 16.05.2018, Автор: Инфраструктура.бг
[805 прочитания]

Фотограф: Инвестиционно проектиране

Със символична първа копка община Раковски стартира обновяването на площад "България" в кв. Ген.Николаево. "За мен това е най-важният и най-знаков проект за Раковски", заяви кметът Павел Гуджеров.
-
Фотограф: Община Раковски


С реализацията на проекта се цели осигуряване на устойчив и динамичен градски център с подобрени качества на живот и нова социална среда, чрез нови зелени и пространствени решения и  физическо обновяване на централната част на града. Общата инвестиция е за близо 1 млн. лв., осигурени изцяло от бюджета на общината.

Изпълнението на проекта е разделено на два етапа, като първият предвижда обновяване на площадното пространство пред църквата "Пресвето сърце Иисусово" и НЧ "Св.Св. Кирил и Методий". Вторият етап обхваща зоната пред сградата на общинска администрация. Запазват се всички подходи към прилежащите сгради. Проектната територия възлиза на 7700 кв. м.

Настилката на площадното пространство пред сградата на църквата "Пресвето сърце Иисусово" е решена с централна композиция, чрез радиално разположени кръгове. В центъра й се разполага сух фонтан. В западната зона са предвидени 8 паркоместа. По протежение на улицата се разполагат антипаркинг елементи.

Настилката пред сградата на общината е решена идентично с тази пред читалището. В оста на основния подход към общината се разполага нов фонтан. Около него се оформя и централната композиция от настилките в тази зона. Използваните плочи са с размери 20/20/8, 30/20/8, 60/40/8 см с различни и допълващи се цветове – капучино меланж и жълто-бял меланж. Ще бъде осигурена достъпна среда на хората с увреждания.

Около тревните площи и единичните дървета се задигат клоцове с места за сядане. Това ще създаде благоприятна среда за отдих. На отделни места се разполагат и допълнителни свободностоящи пейки, както и стойки за велосипеди.

Всички зелени площи се допълват със сезонно зацветяване. На базата на подробно геодезическо заснемане, проектът предвижда подходящо вертикално планиране на контактните зони, даващи възможност за тяхното безпроблемно използване и създаване на безконфликтна достъпна среда. Предвидено е ново улично и декоративно осветление.

Проектът е разработен от екип на "Инвестиционно проектиране" ЕООД, а изпълнител е "В-Строй" ДЗЗД, с партньори Стилстрой-М ЕООД и ВИП-2004 ЕООД от Благоевград. Срокът за изпълнение е 180 календарни дни.  

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg