Регистрация

Удължиха срока за подаване на оферти за Източната тангента в София с дължина 1.5 км за 9 млн. лв.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 05.07.2018, Автор: Милена Василева
[1347 прочитания]

Фотограф: Градът.бг

Столична община удължи срока за приемане на оферти в търга за проектиране и строителство на бул. "Източна тантента" в участъка от пътен възел на "Северна скоростна тангента" до бул. "Ботевградско шосе", или от км 1.180 до км 2.664.47. Оферти се подават до 9 юли 2018, ще бъдат отворени в 9:30 часа на 10 юли 2018 г. Стойността на обекта е 9 000 000 лв. без ДДС. Приблизителната дължина на участъка е 1 460 м. В северна посока проектът на бул. "Източна тангента" се съобразява с построения пътен възел на "Северна скоростна тангента", а в южна - с изграденото преминаване на бул. "Източна тангента" под бул. "Ботевградско шосе". ОП "Софпроект - ОГП" е автор на идейния проект.Съгласно план-схемата на първостепенната улична мрежа от комуникационно-транспортната система към ОУП на Столична община бул. "Източна тангента" е градска магистрала II функционален клас.
Първият етап е бул. "Източна тантента" в участъка от пътен възел на Северна скоростна тангента до бул. "Владимир Вазов" (от км 1.180 до км 2.020).
Вторият етап е бул. "Източна тантента" в участъка от бул. "Владимир Вазов" до бул. "Ботевградско шосе" (от км 2.020 до км 2.664), включително пътен възел на бул. "Източна тангента" с бул. "Владимир Вазов".
-
Фотограф: ОП "Софпроект - ОГП"

В част "Пътна" се включва и проектирането на улица в участъка от бул. "Източна тангента" до ул. "Ген. Климент Бояджиев". Пътният възел на бул. "Източна тангента" с бул. "Владимир Вазов" и е тип "диамант", като бул. "Източна тангента" (II клас) преминава над бул. "Владимир Вазов" (II клас). Този тип възел осигурява връзки за всички необходими посоки. С пътни връзки 1 и 2, които са успоредни на бул. "Източна тангента", се осигурява свързване на пресичащите се на различни нива основни направления, като връзките са решени на светофарно кръстовище с бул. "Владимир Вазов".
Целият проект за Източната тангента включва участъци с различни нива на готовност.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg