Регистрация

Изградена е допълнителната връзка за влизане в град Ахелой в посока Слънчев бряг - Бургас

След протести на гражданите от Ахелой курортът вече има два входа и два изхода към републиканските пътища

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 10.07.2018, Автор: Инфраструктура.бг
[766 прочитания]
На 15 юни откриха завършеното второ платно на път I-9 Слънчев бряг – Бургас в отсечката между Ахелой и Поморие и директното трасе на обходния път на Ахелой

На 15 юни откриха завършеното второ платно на път I-9 Слънчев бряг – Бургас в отсечката между Ахелой и Поморие и директното трасе на обходния път на Ахелой
Фотограф: АПИ

Изградена е допълнителната връзка за влизане в град Ахелой в посока Слънчев бряг - Бургас, от съществуващото кръгово кръстовище на път I-9 с пътя за Равда и по общински пътища. Дължината й е около 480 м. Строителните работи са изпълнени съвместно с община Несебър, като бяха разгледани различни варианти и бе избран възможно най-оптималният вариант за влизане от Слънчев бряг към Бургас, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".
Решението за допълнителната връзка беше взето след протести от страна на гражданите на Ахелой. С изграждането и на тази връзка Ахелой вече има два входа и два изхода към републиканската пътна мрежа, каквито нямат и областният център Бургас, както и всички други населени места по Южното Черноморие.
Връзката на пътуващите от Слънчев бряг към Ахелой с първокласния път се осъществява посредством новото кръгово кръстовище на път I-9 Слънчев бряг - Бургас и третокласния път III-6009 Каблешково – Ахелой. Кръстовището е на около 300 метра от града. За пътуващите от Ахелой към Слънчев бряг има две възможности чрез новото кръгово кръстовище или чрез десен завой преди връзката за Равда, напомнят от Агенция "Пътна инфраструктура".
С изграждането на обходния път и въвеждането му в експлоатация на 15 юни - преди началото на активния туристически сезон, се улесни пътуването по път I-9 Слънчев бряг – Бургас и се повиши безопасността на движение. Интензивният транзитен трафик вече не преминава през Ахелой, с което се опазва животът и здравето на жителите на града и се намалява опасността от тежки пътни инциденти.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg