Регистрация

Започват обследвания на моста на 20-ти километър от АМ "Тракия"

Министър Николай Нанков инспектира свлачищата на АМ "Люлин" и съоръженията при 20-ти и 37-ми км на АМ "Тракия".

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 11.07.2018, Автор: Инфраструктура.бг
[624 прочитания]
АМ "Люлин", укрепване на свлачищата

АМ "Люлин", укрепване на свлачищата
Фотограф: АПИ

Министър Николай Нанков инспектира свлачищата на АМ "Люлин" и съоръженията при 20-ти и 37-ми км на АМ "Тракия". По разпореждане на министъра около 30 машини помагат в Мизия.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира свлачищата при 7-ми и 9-ти километър на автомагистрала "Люлин". В последните дни укрепителните дейности при 9-ти км бяха преустановени заради интензивните валежи. Те бяха предприети поради активизираните свлачищни процеси след дъждовете и снеготопенето в началото на март и оттогава движението в посока Перник се осъществява двупосочно в платното за София.

В момента пътноподдържащата фирма изпълнява дренажни работи по отводняването на ската. За укрепването му се извършва терасиране като са оформени три стъпала (берми), които ще бъдат бетонирани. След като завършат тези дейности ще се направи преоткосиране на ската и ще се поставят мрежи и анкери. С изпълнението на всички необходими дейности ще се ограничи опасността от нови срутвания на скална маса, заради които движението по магистралата се спира и се създават неудобства за шофьорите.

Министър Нанков провери и състоянието на съоръжението при 20-ти км на АМ "Тракия". От 11 юли започва обследване и проектиране за реконструкция на стълбовете на моста (долното строене). Всички дейности ще се изпълняват без ограничаване на движението и до края на лятото на автомагистралата няма да се извършват ремонтни дейности. До десетина дни ще бъде пуснат и мостът при разклона за Костенец, част от пътен възел "Мухово" на АМ "Тракия".
Инспектирано бе и съоръжението при 37-ми км на АМ "Тракия". В неделя, 8 юли, екипи на пътноподдържащата фирма работиха за отбиване на водите, които идваха от преливника на микроязовира край Ихтиман и имаше опасност да подкопаят основите на виадукта. Директорът на пътноподдържащата фирма "Автомагистрали" Стоян Беличев посочи, че в момента се работи по укрепване на фундаментите и до два месеца предвидените дейности ще приключат. Преминаването по съоръжението е безопасно.

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството около 30 машини на АПИ и на пътноподдържащите фирми помагат на Мизия за по-бързо справяне с тежката обстановка след интензивните дъждове в района. Екипи на агенцията и на пътноподдържащите фирми съдействат на Мизия за почистване на уличната мрежа и на общинските пътища от калната маса и за възстановяването на банкетите край пътя, отнесени от проливните дъждове.
-
АМ "Тракия", мост на 37-ми километър
Фотограф: АПИ
-
АМ "Тракия", мост на 20-ти километър
Фотограф: АПИ
-
Фотограф: АПИ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg