Регистрация

Възстановиха търговете за проектиране и строителство на жп линията София – Волуяк и за ERTMS по трасето

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 08.08.2018, Автор: Милена Василева
[892 прочитания]

Фотограф: НКЖИ

Възстановиха търговете за проектиране и строителство на жп линията София – Волуяк и за ERTMS по трасето. Четири компании и обединения участваха в търга за проектиране и строителство на жп София - Волуяк, две – в обществената поръчка за ЕRTMS на трасето. Финансирането на проектите е по Механизма за свързване на Европа.

Участници в търга за проектиране и строителство на жп трасето София - Волуяк:
1."Терна" АД,
2."ЗГОП България" ДЗЗД, съставено от "Тодини България" ООД и Стопанско дружество "ЗГОП" АД, гр. Нови Сад
3. "ВДХ" АД, София
4.Консорциум "КОМСА-ТРАКЦИЯ" , съставено от "Комса" ЕАД, "Тракция ПРК и ИС.А." гр. Барцелона, Испания.
Търгът е за "Проектиране и строителство за модернизация на коловозно развитие на Централна гара София и жп участък Централна гара София – Волуяк за проект "2014-BG-TMC-0133-W – Развитие на железопътен възел София: железопътен участък София – Волуяк". Предишният рестратът му беше на 21 май т.г.
Стойността на проекта е 208 млн. лв.
В търга са включени строителни дейности по железопътната линия в участъка София – Волуяк, включително гара София, гара Обеля и гара Волуяк. По проекта следва да се работи 42 месеца. Финансирането е по Механизма за свързване на Европа (МСЕ) - сектор "Транспорт".
София - Волуяк е част от проекта София - Драгоман и едновременно с това - и от жп възел София.
"Евротранспроект" подготви ПУП и технически проект за модернизация на железопътни участъци: "гара Подуяне – гара Биримирци", "гара Биримирци – гара Подуяне разпределителна", "гара София – гара Елин Пелин" и "гара Казичене – гара Равно поле – гара Столник", за проект "Развитие на железопътен възел София".

Две са обединенията, които участват в търга за проектиране и изграждане на системи ЕRTMS на жп трасето София – Волуяк
1."ИРТМС КА Волуяк" ДЗЗД, София, съставено от "Атоменергоремонт"АД и "Каф Сигналинг С.л. ("Каф" беше конкурент на "Сименс" в търга за метровлаковете).
2.Консорциум ТП "София – Волуяк", съставено от "Талес Австрия" ГМБХ, познат от сигнализацията и телекомуникацията на проекта Пловдив – Свиленград, и "Принтек"ЕАД
Обществената поръчка е за "Проектиране и строителство на системи за сигнализация и телекомуникации и Европейска система за управление на влаковете (ERTMS) за проект "2014-BG-TMC-0133-W – Развитие на железопътен възел София: железопътен участък София – Волуяк". Стойността й е 48 036 931 лв.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg