Регистрация

Пълно обновяване на автобусния парк в Ямбол от 1 септември

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 08.08.2018, Автор: Инфраструктура.бг
[699 прочитания]

Фотограф: Община Ямбол

От 1 септември т. г. автобусният парк по всички линии на градския транспорт в Ямбол се подменя с нови коли. Това ще гарантира много по-високо качество на услугата, превръщайки Ямбол в един от градовете в страната с най-комфортни, съвременни и екологични автобуси.
Това обявиха на съвместна пресконференция кметът Георги Славов и представители на фирмата превозвач "Юнион Ивкони" - изпълнителният директор Георги Атанасов и Ивайло Константинов, представител на собствениците.
-

Новите колите са модел MAN A21-4610/3T/Voit, с капацитет 32 седящи места, климатизирани, оборудвани с всички съвременни електронни системи за сигурност, видеонаблюдение и контрол. Инвестицията е за над 1 млн. евро от страна на фирмата, като подмяната по никакъв начин не обременява финансово общината и няма да се отрази на настоящата цена на автобусните билети.
"Изключително удовлетворен съм от това, което успяхме да постигнем, сподели кметът Георги Славов, като подчерта, че решаването на проблема с транспортното обслужване е процес, който продължава вече 10 години. Той изтъкна безспорните предимства за хората, защото предоставят комфорт и удобства,
-
и за опазване на околната среда, тъй като автобусите отговарят на всички съвременни екологични изисквания.
Ямбол за нас е пилотен проект, с който искаме да покажем на цяла България, че това е пътят за подобряване на обслужването – чрез инвестиции и доверие между страните, акцентира Ивайло Константинов.
За да се запознаят потребителите с новите системи за таксуване и с режима на качване и слизане, два демонстрационни автобуса ще са на разположение на гражданите всеки ден от 10.00 до 12.00 и 17.00 до 19.00 в продължение на две седмици. Там ще ги консултират служители на фирмата-превозвач. Автобусите ще бъдат паркирани източно от сградата на община Ямбол и на ул. "Търговска" в района на "старата автогара".
-

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg