Регистрация

Ремонтите на улици в София завършват до 15 септември

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 09.08.2018, Автор: Инфраструктура.бг
[766 прочитания]

Фотограф: СО

За обособеното трасе на градския транспорт по бул. "Константин Величков"
В момента се изгражда четвъртия от общо шест перона за пътниците, които ще ползват градския транспорт в обособеното трасе по бул."Константин Величков". По булеварда в участъка от бул."Възкресение" до бул. "Сливница" ще бъде специално обособено трасе с разделителна бетонова ивица и перони за всяка спирка. Спирките "Св. Св.Петър и Павел", "Тодор Александров" и при ул."Цар Симеон" ще бъдат за трамваите и автобусите, които минават по бул."Константин Величков". При изграждането на перона се прави уширение, така че да се запазят пътните ленти за движение по две във всяка посока. С делинеатори (разделителни елементи) от бетон, с които ще бъде обособено трасето над пътната настилка, ще се възпрепятства навлизането на автомобили
върху трамвайните релси. По бул."Константин Величков" преминават автобусни линии - 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните линии – 11, 22, 3. Превозните средства ще се движат по общо трасе и ще спират на общи спирки.
Предвиждаме до 15 септември обособеното трасе и пероните да бъдат завършени, каза зам.-кметът Евгени Крусев. Планираме следващите да бъдат при бул."Възкресение", бул."Мадрид", бул."Княгиня Мария-Луиза". Целта е превозните средства на градския транспорт да подобрят придвижването си.
Продължава работата по другите обекти.
- От неделя, 12 август, ще започне подготовката за ремонта на бул."България", като от понеделник, 13 август, ще започне реално работата по платното в посока Бояна между бул."Гешов" и бул."Гоце Делчев". Платното ще е затворено изцяло, а движението ще се извършва двупосочно в другото пътно платно. Призоваваме хората да използват алтернативни маршрути като бул."Цар Борис Трети", бул."Черни връх", каза Евгени Крусев. Планира се до началото на септември бул. "България" да бъде отворен изцяло за движение.
- Възстановява се движението на трамваите по линия №7.
- От 9 август започва ремонтът на бул."Пенчо Славейков", като се работи по тротоара откъм болницата.
- На 11 и 12 август ще бъде затворено за движение кръстовището на бул."Васил Левски" при Ректората за 48 часа. За това време строителите ще имат ангажимент да положат нова пътна настилка и от понеделник, 13 август движението да бъде възстановено. След това строителите продължават работа в посока паметника на Васил Левски. Ще бъдат ремонтирани пътните платна и тротоарът откъм сградата на Националната художествена академия.
- От понеделник, 13 август, започва реконструкция на бул."Арсеналски", където се предвижда движението да бъде стеснено с една лента в посока. Очаква се ремонтът да приключи до 15 септември.
-
Фотограф: СО

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg