Регистрация

Доклад за дейността на ОПУ-София, ще бъде представен на областния управител на Софийска област в началото на септември

Около 52 млн. лв. са осигурени за поддържането на републиканските пътища в Софийска област

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 29.08.2018, Автор: Инфраструктура.бг
[563 прочитания]

Фотограф: АПИ

В началото на септември Областно пътно управление - София, ще представи на областния управител на Софийска област доклад за дейността и състоянието на републиканската пътна мрежа на територията на областта.
От началото на годината досега в ОПУ-София, са постъпили 7 писма от Областна администрация Софийска област и на тях е отговорено. Последното е от 6 юли 2018 г. - на него е отговорено на 17 юли 2018 г.
От началото на годината до момента около 52 млн. лв. са осигурени за текущо, превантивно и зимно поддържане на републиканските пътища в Софийска област. От тях близо 11.7 млн. лв. са за зимното поддържане на пътната мрежа, а около 40 млн. лв. за текущи и превантивни ремонтни дейности на автомагистралните участъци на територията на областта, първокласните, второкласните и третокласните пътища.
Бюджетът на областните пътни управления са част от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" и дейностите, които се възлагат, са на база задания, които се утвърждават в зависимост от необходимостта и разполагаемия финансов ресурс за годината.
Републиканските пътища на територията на Софийска област са 1 508.494 км. От тях автомагистралите са 137.417 км, І клас - 317.698 км, ІІ клас - 350.567 км, ІІІ клас - 643.283 км, пътни връзки и възли - 59.529 км.

Добави коментар Коментари (1)

  • Преглед на профил #1 gembirdkz неутрално, 29.08.2018 23:16
    Изключително глупаво е вертикалната магистрала от Русе до Велико Търново да продължи по този вариант по който е показан,вместо това трябва да обхване големите градове като :Велико Търново,Габрово,Казанлък,Стара Загора,Димитровград,Хасково,Кърджали и надолу към Маказа и след това гърците са изградили почти магистрален участък до нашата граница.
    Неуместен коментар?

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg