Регистрация

Петя Аврамова от ГЕРБ поема МРРБ, Александър Манолев - транспортното министерство

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 10.09.2018, Автор: Инфраструктура.бг
[837 прочитания]
Петя Аврамова от ГЕРБ поема Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Александър Манолев - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). Имената на бъдещите министри оповести премиерът Бойко Борисов след заседание на коалиционния съвет.
Петя Аврамова е бивш заместник-кмет на Враца, а Александър Манолев - досегашен заместник-министър на икономиката.
Кандидатурите на новите министри ще бъдат внесени в Народното събрание в четвъртък, 13 септември т.г.
Александър Манолев
-
Александър Манолев
Фотограф: Велко Ангелов
е роден на 28 април 1976 г. в Кулата. Завършил Професионалната гимназия по икономика и туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в гр. Петрич с профил "Счетоводство и Контрол". Получил е висшето си образование в един от водещите икономически университети в света University College London, Великобритания. Притежава редица специализации в България и чужбина, сред които: "Управление на структурни проекти на ЕС", организиран от ЕК, Будапеща; "Бизнес Комуникации и Връзки с медиите", University College London; "Инвестиции в развиващи се пазари", "Джей Пи Морган", Лондон.
Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините в Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. Работил е в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании.
Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г. Заместник-министър на икономиката е от 9 май 2017 г. Владее английски, испански и гръцки език. Семеен е, с две деца.

Петя Аврамова
-
Петя Аврамова
Фотограф: Юлия Лазарова
е родена на 29 май 1963 г. Народен представител е от 42-ото, 43-ото и 44-ото Народно събрание. Председател е на Общинския съвет на Враца в периода 2011 - 2013 г., а от 2009 - 2011 г. е заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg