Регистрация

През 2019 г. ще започне строителството на 7.5 км от път III-8611 Белица - Загражден

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 12.09.2018, Автор: Инфраструктура.бг
[511 прочитания]

Фотограф: АПИ

Строителството на 7.5 км от път III-8611 Белица – Загражден от км 10.430 до км 18.000 ще започне през 2019 г. В момента се провежда тръжна процедура за избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство на обекта. На 14 септември в 9.30 ч. предстои отварянето на ценовите оферти на допуснатите участници. Индикативната стойност на поръчката е 3 785 000 лв. без ДДС и ще се финансира от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура". Срокът за изпълнение й е 365 календарни дни. Подадените оферти са 6 (отварянето им се състоя през ноември 2017 г.):
- "Иса 2000" ЕООД
- ДЗЗД "Ела инженеринг", в което участват: "Ела" ЕООД и "Пътстрой" ООД
- "ПСТ груп" ЕАД
- "Галчев Инженеринг" ЕООД
- "Мегаинвест – холд"
- ДЗЗД "АПП Белица", в което са: "Агромах" ЕООД и "Пътища Пловдив" АД.
В края на август бе подписан договорът с изпълнителя на строителния надзор "План Инвест Пловдив" ЕООД. Стойността му е 36 336 лв. с ДДС.
Предвижда се до края на годината да бъде подписан и договорът с изпълнителя на строително-монтажните работи. Проектът е на инженеринг - проектиране и строителство. В тази връзка веднага след подписването на договора ще започнат проучвателно-проектантски дейности, а след изготвянето на проекта и изграждането на отсечката.
Третокласният път Белица – Загражден, преминава през област Смолян и осигурява бърза връзка на жителите на селата Баните, Давидково и Загражден с област Пловдив. Той е алтернатива на път II-86 Пловдив - Асеновград. С реализирането на проекта ще се подобрят технико-експлоатационните характеристики на третокласния път, ще се осигури безопасност на движение, ще се намалят амортизационните разходи на превозните средства и времето за пътуване.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg