Регистрация

Правителството отпусна допълнително 36.2 млн. лв. по бюджета на МРРБ за изграждането на "Обход на гр. Габрово" - Фаза I

Предвижда се средствата да се използват от Агенция "Пътна инфраструктура" за разплащане на строително-монтажни работи, строителен надзор и проектиране на разширен идеен проект на тунел под връх Шипка. Те са част от предвидените в държавния бюджет за изпълнението на проекта през 2018 г. до 100 млн. лв.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 13.09.2018, Автор: Инфраструктура.бг
[818 прочитания]

Фотограф: Градът.бг

Министерски съвет прие постановление, с което се осигуряват допълнителни средства от централния бюджет в размер до 36.2 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2018 г. за финансиране изграждането на "Обход на гр. Габрово" - Фаза I. Те са част от предвидените в държавния бюджет за изпълнението на проекта през 2018 г. до 100 млн. лв.
Предвижда се средствата да се използват от Агенция "Пътна инфраструктура" за разплащане на строително-монтажни работи, строителен надзор и проектиране на разширен идеен проект на тунел под връх Шипка.
С изграждането на "Обход на гр. Габрово" - Фаза I значително ще се намали времето за пътуване и извеждане на транзитния трафик извън гр. Габрово, като се облекчава трафикът в национален и международен мащаб и ще се повиши безопасността за пътуващите. Разглеждан в съвкупност с тунел под връх Шипка, проектът, след неговата цялостна реализация, ще осигури една от най-преките пътни връзки между Северна и Южна България по направлението на общоевропейски коридор № IX. Съкращаването на времето за пътуване, чрез изграждане на подобни връзки води до намаляване на задръстванията, с което се намалява отделянето на вредни емисии в околната среда и се постига положителен екологичен ефект.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg