Регистрация

Избраха проектант за разширението на метрото в "Люлин"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 10.10.2018, Автор: Милена Василева
[3467 прочитания]
"Инжпроект" ООД ( цена 485 000 лв. без ДДС) е изпълнител на идеен проект за отклонение от първа метролиния от МС "Люлин" до Околовръстен път с две метростанции и подземен паркинг. Подизпълнител е "Стартинженеринг" с дял от 5% от поръчката.
На второ място е класиран "Свеко Енергопроект" АД (цена 528 000 лв. без ДДС.).
От тръжната процедура е отстранен "БИАС – М" ЕООД, тъй като не отговаря на критерия за подбор на възложителя.
В обема на обществената поръчка се включва разработването на идеен проект за подземно метротрасе с дължина около 1600 метра, 2 подземни метростанции – МС 1 и МС 2, с по два странични вестибюла и странични перони с дължина по 105 метра и ширина по 4 метра, участък за оборот и топъл резерв на метросъставите преди крайната МС 2.
Според тръжната документация спечелилият търга ще разработи и проект за бул. "Царица Йоана" в участъка от бул. "П. Владигеров" до бул. "Добринова скала" с дължина около 1100 метра по части пътни работи, вертикална планировка и организация на движението, както и разработването на идеен проект за подземен паркинг с входни и изходни рампи, разположен над метроучастъка между МС 1 и МС 2 и северно от тунелния участък в габарита на бул. "Царица Йоана".

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg