Регистрация

Изработва се проект за ремонта на тунел "Правешки ханове" на АМ "Хемус"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 06.11.2018, Автор: Инфраструктура.бг
[369 прочитания]
Подписан е договорът за изработването на технически проект при предстоящите ремонтно-възстановителни работи на тунел "Правешки ханове" на АМ "Хемус". Съоръжението при 54-ти километър на автомагистралата е с дължина 834 м и е част от трансевропейската пътна мрежа (TEN-T). В експлоатация е от 1999 г. Въз основа на проекта, който ще бъде изработен, след това ще бъдат предприети необходимите ремонтни дейности.
Стойността на договора за проектиране е 193 062 лв. с ДДС. Изпълнител е "Виа План" ЕООД. Срокът за изработването му е 150 дни.
Предвидено е извършването на геодезически измервания, конструктивно обследване на тунела, при необходимост инженерно-геоложки проучвания и представянето на технически доклад с проектно предложение за ремонтно-възстановителни работи на съоръжението. Целта е да се предвидят всички нужни мерки и дейности, които трябва да се изпълнят в тунел "Правешки ханове", в съответствие с изискванията на Наредбата за технически правила и норми за проектиране на пътни тунели.
Предстои през ноември т. г. да бъдат сключени и договорите за проектиране на ремонтните работи в тунел "Топли дол" на АМ "Хемус" и в "Траянови врата" на АМ "Тракия".
Етикети: АПИ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg