Регистрация

Стартират подготвителни търгове за лот 3 на магистрала "Струма"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 16.11.2012, Автор: ИнфраструктураБГ
[1999 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" стартира три търга за подготовката на лот 3 "Благоевград – Сандански" на автомагистрала "Струма".

Търговете са за избор на:
 - Проектант на предварителния проект, който ще подготви проектите на тунелите и пътната част;
 - Екологичен консултант, който ще работи съвместно с проектанта, за да се установят ограниченията на техническите решения от гледна точка на околната среда;
 - Стратегически съветник – консултант, който ще подпомага приемането на работата на проектанта, екологичния консултант.

Индикативните стойности на обществените поръчки са, както следва:
 - Изготвяне на предварителен проект на лот 3 – 5 млн. лв. без ДДС. Срок за подаване на оферти: до 17:00 часа на 28 януари 2013 г.;
 - Консултантски услуги като стратегически съветник за изграждането на лот 3 – 2.5 млн. лв. без ДДС. Срок за подаване на оферти: до 17:00 часа на 21 февруари 2013 г.;
 - Предоставяне на услуги като екологичен консултант във връзка с изграждането на отсечката – 100 хил. лв. без ДДС. Срок за подаване на оферти: до 17:00 часа на 22 февруари 2013 г.

Договорите ще се финансират от оперативна програма "Транспорт".
Документациите за участие може да бъдат изтеглени от сайта на НКСИП.

Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" трябва да да подготви и изпълни най-сложния участък от магистрала "Струма" между Благоевград и Сандански.
Неговата дължина е близка до сумарната дължина на останалите три участъка и включва проблематичното за преминаване Кресненско дефиле.
Поради изключителната си сложност изграждането на лот 3 е оценено на почти 1 млрд. евро и бе отложено за следващия програмен период. Проектът е сред приоритетните, които ще бъдат изпълнени до 2020 година.

През 2011 г. бе подготвен формулярът за кандидатстване за финансиране на проекта за изграждане на магистрала "Струма" по оперативна програма "Транспорт" през настоящия програмен период 2007-2013 г.
Към момента са подписани договори и се реализира строителството на лот 1 "Долна Диканя – Дупница" и лот 4 "Сандански – Кулата", а за лот 2 "Дупница – Благоевград" е проведена процедура за възлагане на проектиране и строителство.


Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg