Регистрация

Монтират стоманената конструкция на първото кръстовище на две нива в края на март

 • Увеличаване на шрифта
 • Намаляване на шрифта
 • Принтиране
 • Препоръчване на приятел
от 16.03.2012, Автор: ИнфраструктураБГ
[1568 прочитания]
Фотограф: Мария Съботинова<br />

Фотограф: Мария Съботинова

Монтирането на стоманената конструкция моста на бул."Андрей Сахаров"- бул."Андрей Ляпчев" ще започне в края на месец март. Това стана ясно след посещение на кмета на София Йорданка Фандъкова на площадката на МСК "Казичене", където се извършва пробен монтаж на части от връхната метална конструкция на моста.

Вече се прави заготовка на опорни монтажни кули, необходими за монтажа на мостовата конструкция.
По конструкцията на обекта от страната на "Младост 1" е завършено пилотното фундиране и устоя. От страната на "Младост 2" е приключило пилотното фундиране.
Изпълнена е канализацията по бул. "Андрей Сахаров" откъм "Младост 1", както и по бул."Андрей Ляпчев". Довършва се изпълнението на канализацията по бул. "Андрей Сахаров" откъм "Младост 2".
Монтирани са новите стълбове за улично осветление и за електротранспорт.

Мостовото съоръжение по бул. "Андрей Сахаров" представлява сглобяема конструкция. Предвижда се габаритът на съоръжението да бъде 9.50 м по една лента за движение ( 4.00 м) и тротоари по 0.75 м. Изпълнителят е Консорциум "Трейс-Виа".

Предвижда се трасето на сега съществуващия бул. "Андрей Сахаров" в кв. "Младост 1" и продължението на ул. "Свети Киприян" в кв. "Младост 2" да се свържат, като пресичането на бул. "Андрей Ляпчев" ще става чрез четириклонно кръстовище на ниво терен, а директното направление по бул. "Андрей Сахаров" ще се осъществява чрез преминаване на второ ниво над бул."Андрей Ляпчев".
Ще бъде продължен бул. "Андрей Сахаров" от бул. "Андрей Ляпчев" до ул. "Свети Киприян", като участъкът е с дължина около 550 м и габарит: пътно платно 14 м и два тротоара по 3 м.

Завършването на проекта ще осигури алтернативна на бул. "Александър Малинов" връзка между кварталите "Младост 1" и "Младост 2", с което ще се облегчи изключително натоварения трафик по бул. "Александър Малинов".

Строителството започна на 9 август 2011 г. Срокът на изпълнение е 240 дни и мостът следва да е готов през април-май.

Връзката между бул."Андрей Сахаров" и бул."Андрей Ляпчев" към момента се осъществява чрез триклонно светофарно регулирано кръстовище.

Добави коментар Коментари (1)

 • Преглед на профил #1 irka неутрално, 07.04.2012 16:30
  9-август-2011 + 240 дни прави 5-април-2012
  Би трябвало моста да е готов.
  Колко ще бъде оскъпяването във време?
  Дали 25% (60 дни) още ще са достатъчни?
  Кой контролира сроковете?
  Дали и качеството ще е назад с 25%?
  Неуместен коментар?

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg