Регистрация

Пускат до 1 юни участъка СОП - Гара Яна

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 23.01.2013, Автор: ИнфраструктураБГ
[1022 прочитания]
Снимка: Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;<br />

Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Изграждането на Софийския околовръстен път при Гара Яна, който е и началото на магистрала "Хемус", ще съкрати времето за влизане и излизане от столицата с до 20 минути и ще се намали броят на пострадалите при катастрофи. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която заедно с председателя на Управителния съвет на пътната агенция Лазар Лазаров, вчера инспектира цялото трасе на обекта с дължина около 9 км.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. и националния бюджет.

При нулевия километър на магистрала "Хемус" усилено се изгражда тунел под трасето. Той ще позволи безконфликтен достъп на движещите се в посока София – Ботевград до намиращите се от другата страна на магистралата търговски обекти.
В момента трафикът се регулира със светофар за ляв завой, който при пускането в експлоатация на магистралата ще бъде премахнат.
 
Съгласно актуализирания график за работа на изпълнителя и при положение, че времето се задържи добро, би било възможно обектът да бъде завършен предсрочно.
Очакванията ни са това да стане до 1 юни, когато е началото на туристическия сезон, посочи министър Павлова. По срок обектът трябва да е завършен до средата на август 2013 г.
 
Климатичните условия позволяват на строителите и в момента да изпълняват сериозни довършителни и строителни работи по трасето, допълни регионалният министър.
Към днешна дата обектът е изпълнен на 85%. Изключение прави участък от около 500 м, върху който е разположен петролопровод. Тръбата напролет ще бъде преместена и по този начин цялото трасе ще бъде проходимо, коментира министър Павлова.
 
Изпълнители на трасето от "Хемус" в зоната от Софийски околовръстен път до пътен възел Яна от км 0 до км 8 са обединение между "Трейс груп холд" и хърватската "Конструктор". Строителен надзор упражнява "Пътинвестинженеринг".

Добави коментар Коментари (1)

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg