Регистрация

Пуснаха движението по 13-километров участък от Северната скоростна тангента

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 30.12.2015, Автор: Милена Василева
[5606 прочитания]

Фотограф: АПИ

На 30 декември беше пуснато движението по 13-километров участък от Северната скоростна тангента. Това са отсечките между "Ботевградско шосе" и булевард "Лазар Михайлов" и от Околовръстния път до пътя за Требич. Общата дължина на тангентата е 16,54 км. Проектът е лот 70 от ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инфраструктурният проект е важен за София и страната, тъй като в обекта се пресичат автомагистралите "Тракия" и "Хемус", път I-8 Калотина - София, I-6 София – Бургас, второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа. Тангентата не е част от Трансевропейската транспортна мрежа, но осигурява свързаност между три европейски коридора – №IV, VIII и X. През тях се осъществява трафикът от и за Гърция, Румъния, Република Македония и Сърбия.

 

Изпълнител е консорциум "ХПВС-ССТ", в който участват: "Хидрострой" АД, "Пътни строежи Велико Търново" АД, "Пътинженерингстрой" АД, "Пътстрой Бургас" ЕООД и "Водстрой 98" АД.
Стойността на договора за проектиране и строителство е 180 млн. лв. с ДДС.
Строителният надзор осъществи Обединение "СЖС ТЕХНОС - СЖС БЪЛГАРИЯ", в което са: "СЖС България" ЕООД, гр. София и "СЖС Технос С.А.", Испания. Техният договор е за 882 хил. лв. с ДДС.


 


Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg