Регистрация

Инж. Асен Антов написа книга за транспортното моделиране

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 16.02.2017, Автор: Милена Василева
[2354 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

В началото на февруари излезе книгата "Транспортното моделиране 101 – практическо ръководство" на инж. Асен Антов. Целта на труда е да представи ясно и цялостно техниките, които се прилагат при изготвянето на транспортни модели.
Инж. Антов беше изпълнителен директор на съществуващата до миналата година Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" към МРРБ. Преди това последователно е бил заместник-директор на Агенция "Пътна инфраструктура" и консултант.
В уводната част на книгата
-
Фотограф: Градът.бг

са разгледани основните видове модели и тяхното приложение, представени са и теми като теория на транспортните потоци, ефекти от пътуванията и характеристики на подвижността.
Подробно са представени елементите на класическия четиристъпков транспортен модел, а именно генериране на пътуванията, разпределяне на пътуванията, избор на вид превоз и полагане на пътуванията по моделната мрежа. Особено внимание е отделено на моделите на дискретен избор, които имат основна роля в избора на вид превоз и в други компоненти на транспортния модел. Дадени са и конкретни препоръки по практически въпроси като източници на данни и техники за събирането им, валидиране и документиране на моделите.
"Ръководството представлява задълбочено изследване на същността, правилата, изискванията и процедурите, свързани с разработването на транспортни модели, пише рецензентът на книгата доц. д-р Христина Николова от Университета за национално и световно стопанство.
-
Фотограф: Мария Съботинова

То е изключително актуално и необходимо както за обучението на студенти и докторанти в областта на транспорта и транспортната инфраструктура, така и за всички научни работници, консултанти и специалисти, които работят по транспортни и инфраструктурни проекти. Подобен труд не е издаван в България и по същество това ръководство поставя основите на модерното транспортно моделиране у нас."
Книгата "Транспортното моделиране 101 – практическо ръководство" може да бъде изтеглена от следния адрес: http://infrarch.com/101/
-
Фотограф: Градът.бг

Добави коментар Коментари (1)

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg