Регистрация

187 кръстовища ще се включат в системата за управление на трафика до лятото

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 15.02.2017, Автор: Градът.бг
[964 прочитания]

Фотограф: СО

Системата за управление на трафика обхваща общо 187 натоварени кръстовища в София. Поетапно системата се надгражда, включвайки нови кръстовища и оборудване за превозни средства на градския транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка в Центъра за управление на трафика на Столична община.
В момента 80 кръстовища, които са част от системата за управление на трафика на София, осигуряват приоритетно преминаване на линейки на Спешна помощ. Днес в реално време бе направен тест с линейка на Спешна помощ, която преминава през няколко натоварени кръстовища в София, получавайки приоритет на движение.
Осигурено е оборудване на две от линейките на Спешна помощ към момента.
От началото на 2017 годината започна надграждане на системата с включване на градския транспорт, като целта е превозните средства да спазват разписанията си. Паралелно се работи за въвеждане на линейки на Спешна помощ, за което се водят и разговори със Спешна помощ. Изграждат се модули за приоритизация на превозните средства на градския транспорт..

-
Автор: СО

До средата на годината в системата се очаква да бъдат включени всички 187 кръстовища и всички превозните средства на наземния градския транспорт.
В центъра за управление на трафика се наблюдава в реално време движението на тези кръстовища. Има постоянен пост на КАТ - Пътна полиция.
С цялостната система за управление на трафика градският транспорт ще намали закъсненията си и ще бъде по-редовен. Очаква се да бъде намалено времето за придвижване в града с 1/3 и на вредните емисии - с 25%, каза кметът Фандъкова.
Допълнителни ползи от системата са, че е изградено видеонаблюдение на всички кръстовища, което позволява превенция и сигурност.
Проверката бе осъществена в присъствието на заместник-кмета по транспорт Евгени Крусев и директора на дирекция Управление и анализ на трафика инж.Димитър Петров.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg