Регистрация

Института по Пътища и мостове изготви доклад за състоянието на тунелите в България

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 16.02.2017, Автор: Инфраструктура.бг
[836 прочитания]
 

 
Фотограф: Мария Съботинова

 АПИ публикува Доклад за състоянието на тунелите в България, съставен от Института по Пътища и мостове, след заповед на председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура". Експертни групи направиха извънредни огледи на всички тунели в страната. Бяха сформирани и специализирани звена за инспекция, с експерти от Министерството на транспорта, Министерството на вътрешните работи и Агенция "Пътна инфраструктура". Те трябваше да представя план с мерки, препоръки и конкретни срокове за фактическото изпълнение на предложените мерки. Предприети са всички предвидени по закон дейности за оценяване на пътната безопасност на тунелите в експлоатация. 

Докладът, изработен след направените извънредни огледи и анализът на риска, дават основание да се смята, че част от предвидените мерки могат да бъдат възложени по договорите за текущо поддържане, сключени с пътноподдържащите фирми. В случаите, където това е невъзможно - с обявяване на обществена поръчка.
МРРБ е дало указания на АПИ да бъдат направени извънредни инспекции за пътна безопасност на цялата пътната инфраструктура и съоръжения.
Пълният доклад за състоянието на тунелите, както и табличен вид на информацията, може да видите тук и тук.
Етикети: тунели

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg