Регистрация

Евгени Крусев: Работим за модерен, "зелен" и удобен град

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 17.03.2017, Автор: Милена Василева
[1981 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

"ГРАДЪТ ИНФРАСТРУКТУРА"
Основната ни цел е да работим за модерен, "зелен" и удобен град и всички обекти са подчинени на тази наша политика. Продължаваме да работим по големи обекти, по малки квартални улици, по развитие на електрическия транспорт, който е екологичен начин на придвижване на гражданите. Даваме им възможности те да откриват най-удобния начин за пътуване, да намалим вредните газове и замърсяването на града.
От много големите обекти това са третата линия на метрото от "Хаджи Димитър" до "Овча Купел" и Софийският околовръстен път. Метрото е основният ни най-мащабен, сложен и труден от инженерна гледна точка обект.
Предстоят дълго чаканите ремонти на бул. "Дондуков", "Граф Игнатиев", бул. "Прага", бул. "Монтевидео". Ул. "Граф Игнатиев" остава изцяло пешеходна зона. Ремонтираме трамвайната линия, изграждаме ново осветление, ново отводняване, нова настилка, съобразена с архитектурата наоколо. Трамваят се запазва, спирките също. Когато сменяме релсите, ще монтираме шумозаглушителни и шумоулавящи елементи, така че те да са по-безшумни.
През 2017 предстои изграждане на източната тангента, която да свърже Северната скоростна тангента с бул. "Владимир Вазов", усилено работим по проектирането на бул. "Рожен", който също да бъде свързан със Северната скоростна тангента, за да има връзка със северните територии на София.
Готов е проектът за близо 6-километров път на Южната дъга на Софийския околовръстен път от магистрала "Тракия" до Камбаните. За 2017 г. при осигурено финансиране ще започнем с пътен възел "Горубляне". Ролята на общината тук е да осигури проекта. Другата част от Софийския околовръстен път - от кв. "Бъкстон" до магистрала "Люлин", също е на ниво идеен проект.
Активно работим по промените на Общия устройствен план (ОУП) на София и залагаме все повече на екологичните начини на придвижване, като основната ни цел е интегрираната велосипедна мрежа на града. Важно е тя да бъде част от останалия трафик, оглеждаме новите квартали на София, за да адаптираме транспортната система, като ги свържем с града.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg