Регистрация

Световни специалисти в областта на географските информационни технологии обменят опит с български институции

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 13.11.2017, Автор: Инфраструктура.бг
[637 прочитания]
3D градским модели – Бързо и лесно трансформиране на 2D данни в реалистични 3D градски модели посредством ESRI софтуер.

3D градским модели – Бързо и лесно трансформиране на 2D данни в реалистични 3D градски модели посредством ESRI софтуер.
Фотограф: ЕСРИ

Как да бъдем по-подготвени за климатичните промени и да се справим с бедствията? По този и много други актуални проблеми водещи организации ще споделят експертиза на Световен ГИС ден 2017.
На 15 ноември в София "Хотел Балкан" ще бъде отбелязан Световният ден на географските информационни системи. Световни и български имена ще демонстрират на живо най-новите разработки в областта и ще обменят ценен опит помежду си. Рекордните 30 организации са партньори на форума, чийто инициатор и официален организатор за страната за 19-та поредна година е водещата компания в бранша – ЕСРИ България.
-
Евгения Караджова, управител на ЕСРИ България.
Фотограф: ЕСРИ

ГИС денят обединява администрация, бизнес, неправителствени организации и академичната общност. България ще бъде част от 60-те държави, които ще отбележат Световния ГИС ден, демонстрирайки наживо как ГИС технологиите подпомагат и намират все по-широко приложение във всички аспекти на съвременното общество.

В рамките на събитието своя опит ще представи Омар Бадур, програмен ръководител климатични данни и мониторинг в Световната метеорологична организация. ГИС софтуерът на Esri e основна платформа, подпомагаща дейността на Световната метеорологична организация за мониторинг на климатичните промени и намаляване риска от бедствия. Сред другите теми ще бъдат иновативните приложения за нуждите на биологичното разнообразие в България, представени от Изпълнителна агенция по околната среда и ГИС приложение за ГД "Гранична полиция" за подобряване управлението на миграционните потоци на югоизточните граници на ЕС.
Оливър Чарлзуърт, международен директор в Citilabs, ще покаже как чрез ГИС системите световни мегаполиси се справят с трафика.
-
Drone2Map – Инспекция на активи и инженерна инфраструктура с дрон с професионалното ГИС приложение Drone2Map for ArcGIS, което за минути превръща суровите кадри, заснети с дрон, в прецизни 2D и 3D продукти, позволява изчертаване и измерване на дължини, изчисляване на обеми на обектите и много други.
Фотограф: ЕСРИ

Двукратно наградената за "най-добър кмет" Таня Христова – кмет на Габрово, ще представи решение за 3D кадастър и подпомагане дейностите по саниране в община Габрово.

"На ГИС деня всички ние, професионалисти от разнообразни области, от различни нива на публичната администрация, бизнеса, неправителствените организации и академията, обединяваме знания, опит и енергия в стремежа си към устойчив и по-добър живот", коментира Евгения Караджова, управител на ЕСРИ България и допълни: "Радвам се, че ГИС вече се припознава като интегрираща платформа за изследвания, оперативни действия, планиране и правене на политики. В продължение на 19 години, ние от ЕСРИ България, заедно с нашите партньори развиваме и утвърждаваме Световния ГИС ден в страната, така че днес той да се превърне в очаквано, търсено събитие и да има толкова голяма посещаемост, предоставяйки уникална възможност за обмен на знания, добри практики, идеи за бъдещи инициативи и сътрудничество."
-
Пристанища – Бургаски залив - Скрийншот от "Мониторинг и информационна система за Черно море" на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", компонент "Пристанища". Съдържа данни и информация за черноморските пристанища, в това число информация за пристанищни терминали, корабни места, пирсове, кейови стени и други. Конкретният скрийншот е визуализация на пристанищен терминал Бургас Изток 2.
Фотограф: ЕСРИ

Освен дискусионния панел, в рамките на форума ще бъдат връчени и годишните награди за специални постижения в сферата на Географските информационни системи в България. Номинираните ще се борят в четири категории – "Държавна администрация", "Бизнес", "Ютилитис" и "Наука и образование".

За ЕСРИ България
ЕСРИ България, създадена през 1995 г., е изключителен представител на ЕСРИ за страната. ЕСРИ България e лидер в областта на ГИС на българския пазар. В продължение на повече от 20 години ЕСРИ България реализира стратегически ГИС проекти в национален мащаб и в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията e официален организатор на Световния ГИС ден в страната ни. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации.
Повече информация на: http://esribulgaria.com/.
Повече информация за събитието:
http://esribulgaria.com/?uc2013=%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0
-
Черно море – Скрийншот от ГИС система "Мониторинг и информационна система за Черно море" на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Показва комбинация от фактори като състоянието на хлорофила на морската вода, атмосферен въздух. Посредством слайдера потребителят може да проследи промените на тези показатели във времето и в различните части от Черно море.
Фотограф: ЕСРИ

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg