Регистрация

На експертен съвет на 12 октомври обсъждат проучване на варианти за вело трасе в Студенски град

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 11.10.2018, Автор: Милена Василева
[681 прочитания]
Проучване на варианти за изграждане на велотрасе в Студентски град ще представи "Софпроект - ОГП" на експертен съвет. На база на проучените възможности за велотрасета в жк "Студентски град", консултации с администрацията на жк "Студентски град" и допълнителни теренни проучвания предлагаме обновяване на основното велотрасе в квартала, смятат от "Софпроект - ОГП".
Проведените консултации се отнасят до възможността за изграждане на потенциалното трасе, от гледна точка на регулация и от гледна точка на наблюдения за използваемост на пътната мрежа в квартала. Направените анализи във връзка с потенциалното трасе показват, че предлаганите трасета не се различават по същество в качеството си на обслужване на територията на квартала.
Велотрасето от "Г.М. Димитров" до кръстовището на ил. "8-ми декември" и ул. "акад. Стефан Младенов" може да бъде отвеждаща и довеждаща инфраструктура до масовия градски транспорт. Предложеното основно велотрасе трябва да бъде и част от системата на велосипедната инфраструктура, необходима за града, разясняват още от "Софпроект - ОГП".
-
Места за велопаркинги в Студентски град

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от infrastructure.bg